• Sufleu de cirese, o experienta memorabila de sezon


    Ciresele vor fi, in curand, in plin sezon si ne vor bucura cu gustul lor, care, pentru multi dintre noi, este si aroma inceputului de vara. Le poti consuma proaspete, insa, daca vrei sa le folosesti intr-o reteta ceva mai sofisticata, iata o reteta de sufleu care ii va incanta pe toti cei ai casei. Poti gasi toate ingredientele in magazinele cora, in variante diferite si la preturi prietenoase.


    Ingrediente:

    • Pentru sosul de cirese
    • 1kg cirese proaspete
    • 1 baton de scortisoara
    • ½ pastaie de vanilie
    • 150 ml kirsch (lichior de cirese) 
    • 100g  zahar tos


    Pentru sufleu

    • 10g unt
    • 85g visine, inmuiate in apa fierbinte
    • 500ml lapte
    • ½ pastaie de vanilie
    • 70g faina de gris
    • 85g zahar tos
    • 4 oua, cu albusurile separate de galbenusuri
    • ¼ lamaie, numai sucul
    • zahar pudra pentr decor


    Pentru sos, asezati ciresele proaspete, scortisoara, vanilia, lichiorul de cirese si zaharul intr-un castron mic si lasati-le sa-si amestece gusturile si texturile. Scoateti ciresele din lichid si scoateti-le samburii, pastrand lichidul in care s-au inmuiat si trei cirese intregi pentru garnitura.


    Zdrobiti jumatate din cirese intr-un robot de bucatarie sau blender si apasati amestecul printr-o sita. Adaugati putin din lichidul de mai devreme, pana cand amestecul are consistenta unui sos. Puneti deoparte.


    Pentru sufleu, preincalziti cuptorul la 200C. Ungeti un vas de copt cu untul. Captusiti cu hartie de copt si puneti in tava ciresele ramase si visinele.


    ÃŽncalziti laptele cu jumatatea de pastaie de vanilie ramasa, grisul si 65 de grame de zahar tos. Gatiti 10 minute, sau pana cand amestecul s-a ingrosat.


    Se bat albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaie pana are o consistenta tare, ca pentru bezea.


    Se amesteca galbenusurile in amestecul de gris si se adauga o treime din albusuri. Se pune amestecul in tava.

    Adaugati cu grija restul de albusuri, cu ajutorul unei linguri, in vasul de copt. Se amesteca uniform cu restul compozitiei. Puneti cele trei cirese pastrate intregi deasupra si coaceti timp de 20-25 de minute.


    Se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar. Se toarna peste sosul de cirese si se serveste imediat.


  • Articole similare