• Mai, luna florilor afara si in casa

     


    Luna mai este considerata luna florilor, tocmai de aceea i se mai spune si Florar sau Florariu, pentru a-i celebra exuberanta vegetatiei. Lalele, lacramioare, stanjeni, bujori, iasomie, panselute, liliac, margarete, petunii, hortensii toate ne incanta prin culorile si parfumul lor. Ne plac florile pentru ca inseamna viata, bucurie, emotie, iubire si, tocmai de aceea, ideea de a-ti umple casa de flori este una care iti va aduce multa energie buna. Dincolo de frumusetea lor si de faptul ca ne binedispun imediat, florile in casa ne aduc o multime de alte beneficii. Iata cateva dintre acestea:

     

    Florile in ghivece contribuie la un aer mai curat in casa. Dincolo de parfumul pe care il raspandesc in camera, anumite plante filtreaza si curata aerul din jur. Printre acestea se numara crinul pacii, bromelia si gerbera care prin eliberarea unor cantitati mari de oxigen curata toxinele din aer.

     

    Florile lumineaza casa si aduc multa energie buna. Nu este nici pe departe o exagerare sa spunem ca prin culorile lor florile stabilesc o atmosfera calda si plina de energie in casa. Simpla lor vedere ne incarca de voie buna si scot in evidenta frumusetea casei. Iar aceasta nu este doar o observatie intuitiva, ci una documentata stiintific. Intr-un studiu efectuat de Universitatea Harvard in 2006, persoanele observate in cadrul acestuia care au fost inconjurate zilnic de plante expuse la vedere au demonstrat niveluri crescute de optimism. Asadar, nu ratati ocazia sa va ridicati moralul, mai ales cand acest lucru este atat de simplu. Un buchet de liliac sau de lalele bine plasat poate face minuni.

     

    Florile pot fi expresia gustului tau estetic. Partea minunata la flori este ca acestea acopera o paleta impresionanta de culori si ca prin combinarea acestora se pot obtine aranjamente care completeaza sau pun in evidenta design-ul casei tale. De asemenea, acestea pot fi alese in functie de preferintele si stilul tau. Daca stilul casei este mai degraba rustic, atunci vei alege in special flori de camp. Daca stitlul este boho-glam si florile alese vor fi mai degraba combinatii de hortensii, bujori, lalele.

     

    Florile intregesc design-ul casei si sunt elemente decorative in sine. Florile sunt elemente de decor extrem de versatile si care atrag atentia in mod spontan. Pot fi folosite pentru decorarea meselor, a living-ului, in balcoane, bucatarii sau living-uri. Prezenta lor in diferite camere creeaza o stare de bine si umplu cu energie buna orice incapere.

     

    In magazinele cora la raionul gradina puteti gasi o varietate de accesorii pentru amenajarea unei mici gradini interioare, chiar la voi acasa.

  • Articole similare