Adori clatitele, insa ai dori un pic de varietate in modul in care le prepari? Este momentul sa lasi un pic deoparte reteta clasica in care le pregatesti ca pe un desert si sa incerci aceasta varianta, pe care o poti folosi oricand la un mic-dejun tarziu sau chiar si pentru o cina gustoasa si sanatoasa. Toate ingredientele le poti gasi in magazinele cora, misiune cu atat mai simpla, cu cat baby-spanacul este in plin sezon.
Pentru clatite
125 faina simpla sau faina de hrisca
1 ou
150ml lapte
ulei de masline,
pentru prajire
1 lingura ulei de
masline
1 ceapa mica, tocata
1 mana de ciuperci,
taiate felii
1 mana de
baby-spanac
2 linguri crème
fraiche (optional)
patrunjel sau arpagic proaspat, tocat
(optional)
frunze de salata,
pentru servire
sare si piper negru
proaspat macinat
Preparare
Pentru clatite, cerneti
faina cu un praf de sare intr-un bol, apoi spargeti oul si amestecati bine.
Adaugati laptele si 150 ml de apa, apoi bateti bine pana se omogenizeaza.
Lasati deoparte in timp ce pregatiti umplutura.
Pentru umplutura,
incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti ceapa pana se inmoaie, apoi adaugati
ciupercile. Se condimenteaza bine cu sare si piper, se adauga spanacul si se
fierbe timp de 2 minute, amestecand frecvent.
Pentru a gati
clatitele, incalziti putin ulei de masline intr-o tigaie mare, turnati un
polonic din compozitia deja pregatita si rotiti-o pana cand acopera intr-un
strat subtire baza tigaiei. Se prajeste aproximativ un minut pana cand partea
inferioara este gata si incepe sa devina maro-aurie. ÃŽntoarceti cu ajutorul
unei spatule si coaceti si cealalta parte.
ÃŽn timp ce clatita
este inca in tigaie, intindeti jumatate din crème fraiche pe o parte (daca
folositi), apoi imprastiati jumatate din
amestecul de ciuperci si spanac si presarati patrunjel si arpagic (daca
folositi). ÃŽndoiti laturile clatitei peste umplutura si ridicati-le pe o
farfurie de servire.
Repetati cu aluatul
ramas si cu umplutura disponibila, pentru a face o alta clatita. Se serveste cu
frunze de salata.