• Clatite cu spanac si ciuperci

     


    Adori clatitele, insa ai dori un pic de varietate in modul in care le prepari? Este momentul sa lasi un pic deoparte reteta clasica in care le pregatesti ca pe un desert si sa incerci aceasta varianta, pe care o poti folosi oricand la un mic-dejun tarziu sau chiar si pentru o cina gustoasa si sanatoasa. Toate ingredientele le poti gasi in magazinele cora, misiune cu atat mai simpla, cu cat baby-spanacul este in plin sezon.

     Iata, asadar, reteta:

     Ingrediente

    Pentru clatite

    125 faina simpla sau faina de hrisca

    1 ou 

    150ml lapte

    ulei de masline, pentru prajire

     Pentru umplutura

    1 lingura ulei de masline

    1 ceapa mica, tocata

    1 mana de ciuperci, taiate felii

    1 mana de baby-spanac

    2 linguri crème fraiche (optional)

     patrunjel sau arpagic proaspat, tocat (optional)

    frunze de salata, pentru servire

    sare si piper negru proaspat macinat

     

    Preparare

    Pentru clatite, cerneti faina cu un praf de sare intr-un bol, apoi spargeti oul si amestecati bine. Adaugati laptele si 150 ml de apa, apoi bateti bine pana se omogenizeaza. Lasati deoparte in timp ce pregatiti umplutura.

     

    Pentru umplutura, incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti ceapa pana se inmoaie, apoi adaugati ciupercile. Se condimenteaza bine cu sare si piper, se adauga spanacul si se fierbe timp de 2 minute, amestecand frecvent.

     

    Pentru a gati clatitele, incalziti putin ulei de masline intr-o tigaie mare, turnati un polonic din compozitia deja pregatita si rotiti-o pana cand acopera intr-un strat subtire baza tigaiei. Se prajeste aproximativ un minut pana cand partea inferioara este gata si incepe sa devina maro-aurie. ÃŽntoarceti cu ajutorul unei spatule si coaceti si cealalta parte.

     

    ÃŽn timp ce clatita este inca in tigaie, intindeti jumatate din crème fraiche pe o parte (daca folositi), apoi imprastiati  jumatate din amestecul de ciuperci si spanac si presarati patrunjel si arpagic (daca folositi). ÃŽndoiti laturile clatitei peste umplutura si ridicati-le pe o farfurie de servire.

     

    Repetati cu aluatul ramas si cu umplutura disponibila, pentru a face o alta clatita. Se serveste cu frunze de salata.

  • Articole similare