• Limonada, placerea zilelor calduroase

    Cum vremea calda a sosit deja, iar vara este pe cale sa isi intre in drepturi, a venit momentul sa te gandesti cum poti reinventa anul acesta limonada, minunata licoare care ne hraneste si ne hidrateaza in zilele caniculare. Desigur, pentru ingrediente de cea mai buna calitate, iti recomandam sa te indrepti catre magazinele cora, unde vei gasi lamai proaspete, dar si celelalte ingrediente de care vei avea nevoie.

    Iata si o reteta de limonada cu zmeura,, perfecta pentru momentele tale de relaxare, dar si pentru momentele in care ai invitati:

    Ingrediente

    Pentru siropul de zmeura

    250g zmeura congelata

    ½ lamaie, doar sucul

    100g zahar tos

    Pentru limonada

    3½ lamai, doar sucul

    1 lime, numai suc

    2 linguri sirop de zmeura (din cel deja preparat)

    100g zahar tos, dupa gust

    gheata, pentru servire

    Preparare

    Pentru a face siropul de zmeura, puneti fructele intr-o cratita cu 2 linguri de apa. Aduceti la fierbere la foc mediu, amestecand din cand in cand, pe masura ce fructele incep sa se inmoaie. Fierbeti usor timp de 5 minute, sau pana cand zmeura este desfacuta complet.

    Lasati zmeura la strecurat printr-o sita fina sau o punga pentru jeleu, suspendata peste un castron, timp de cateva ore pentru a extrage tot sucul. Ar trebui sa aveti aproximativ 150 ml de sirop.

    Adaugati sucul de zmeura intr-o cratita cu suc de lamaie si zahar tos. Gatiti usor la foc mediu, amestecand pana se dizolva zaharul. Se toarna intr-un borcan si se lasa deoparte sa se raceasca. Se poate pastra la frigider pana la 2 saptamani.

    Pentru a face limonada, amestecati sucul de lamaie si de lime, siropul de zmeura si zaharul tos intr-o carafa. Se amesteca bine, pentru a dizolva zaharul. Adaugati 575 ml de apa si multa gheata.

  • Articole similare