• Cum sa ne protejam pielea vara



    Sezonul estival este aproape aici, iar primele lui semne deja se fac simtite. Vremea se incalzeste pe zi ce trece, iar razele soarelui au ajuns sa se faca simtite aproape de intensitatea maxima. Gandul ne zboara tot mai des la vacante si calatorii chiar daca, pana ne luam concediu, va trebui sa ne bucuram de vara si in timpul rutinei zilnice. Acest lucru inseamna si ca este necesar sa fim atente la protectia tenului nostru, pentru ca razele solare sunt la fel de puternice si in mijlocul orasului.

     

    Daca deja stii ce gen de produse preferi pentru protejarea pielii, le vei gasi intr-o oferta generoasa chiar in magazinele cora. Iti recomandam sa le studiezi si pe cora.ro, pentru ca vei putea afla care sunt cele ale caror ingrediente ti se potrivesc perfect.

    Daca pana acum nu ai descoperit care este cea mai eficienta rutina pentru tine, iata cateva recomandari care te vor ajuta sa te orientezi mai usor:

     

    Verificati data de expirare pe tubul de crema cu factor de protectie solara. Daca este expirata, nu va va proteja pielea, asa ca aruncati-o si achizitionati una noua, cat mai compatibila cu pielea dvs.

     

    Acoperiti cu crema toate zonele expuse la soare, inclusiv varfurile urechilor, scalpul (partile unde parul este subtiat sau absent), partea din spate a gatului si toata fata (in special nasul).

    Este preferabil sa cautati o crema care are factor de protectie solara cu „spectru larg”, astfel incat sa ofere atat protectie de tip UVA, cat si UVB. Ideal este ca factorul de protectie solara sa fie de cel putin 30.

     

    Lotiunea sau crema trebuie reaplicate la fiecare 2 ore daca va aflati in lumina directa a soarelui (in special intre orele 10:00 si 14:00). Folositi-le chiar si in zilele innorate, pentru ca razele ultraviolete actioneaza si atunci.

     

    Utilizati si balsamuri pentru buze care contin SPF 30 sau mai mare . Buzele se pot arde de la soare la fel ca pielea si pot dezvolta chiar afectiuni care ar putea sa devina probleme medicale serioase.

  • Articole similare