In luna mai, cartofii noi sunt una dintre
trufandalele usor de gasit in aceasta perioada, astfel incat se te bucuri pe
deplin de gustul lor. In magazinele cora vei putea alege dintr-o varietate de cartofi noi, conform
preferintelor tale. Cel mai simplu mod in care poti sa ii prepari este o salata
extrem de gustoasa, care va fi pe placul tuturor din familie. Iata reteta:
Ingrediente
2 linguri de miez de nuca intreg (optional)
1 lingura de tarhon sau otet de cidru
2 lingurite de mustar Dijon
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de ulei de nuca
1 lingurita miere aproape lichida
fulgi de sare de mare si piper negru proaspat
macinat
900gcartofi noi, spalati
1 lingura frunze proaspete de tarhon tocate
1 ceapa lunguiata mare, tocata marunt
2 linguri de castraveti cornichon, tocati
marunt
Preparare
Puneti nucile intr-o tava in cuptorul incins
la aproximativ 200 de grade Celsius timp de cateva minute pana cand incep sa se
coloreze usor. Acest lucru confera nucilor o aroma mai proaspata si mai putin
amara.
Puneti otetul, mustarul, uleiurile, mierea si
sarea si piperul intr-un borcan cu un capac care poate fi insurubat sau in
vasul unui blender mic. Se agita sau se omogenizeaza bine pana cand amestecul
devine cremos.
Fiierbeti cartofii in apa clocotita cu sare
timp de aproximativ 15-20 de minute, pana cand sunt fragezi. Se scurge bine si,
cand s-au racit suficient, se taie in jumatati sau sferturi.
Asezati cartofii intr-un castron cu tarhonul,
ceapa tocata, castravetii si nuca, daca folositi, si adaugati cat dressing
doriti, din amestecul preparat in borcan sau cu ajutorul mixerului. Serviti
doar cald sau, daca nu mancati imediat, puneti la frigider si readuceti salata
la temperatura camerei inainte de a manca.