• Salata de cartofi noi

     


    In luna mai, cartofii noi sunt una dintre trufandalele usor de gasit in aceasta perioada, astfel incat se te bucuri pe deplin de gustul lor. In magazinele cora vei putea alege dintr-o varietate de cartofi noi, conform preferintelor tale. Cel mai simplu mod in care poti sa ii prepari este o salata extrem de gustoasa, care va fi pe placul tuturor din familie. Iata reteta:

     

    Ingrediente

    2 linguri de miez de nuca intreg (optional)

    1 lingura de tarhon sau otet de cidru

    2 lingurite de mustar Dijon

    2 linguri de ulei de masline

    2 linguri de ulei de nuca

    1 lingurita miere aproape lichida

    fulgi de sare de mare si piper negru proaspat macinat

    900gcartofi noi, spalati

    1 lingura frunze proaspete de tarhon tocate

    1 ceapa lunguiata mare, tocata marunt

    2 linguri de castraveti cornichon, tocati marunt

     

    Preparare

     

    Puneti nucile intr-o tava in cuptorul incins la aproximativ 200 de grade Celsius timp de cateva minute pana cand incep sa se coloreze usor. Acest lucru confera nucilor o aroma mai proaspata si mai putin amara.

     

    Puneti otetul, mustarul, uleiurile, mierea si sarea si piperul intr-un borcan cu un capac care poate fi insurubat sau in vasul unui blender mic. Se agita sau se omogenizeaza bine pana cand amestecul devine cremos.

     

    Fiierbeti cartofii in apa clocotita cu sare timp de aproximativ 15-20 de minute, pana cand sunt fragezi. Se scurge bine si, cand s-au racit suficient, se taie in jumatati sau sferturi.

     

    Asezati cartofii intr-un castron cu tarhonul, ceapa tocata, castravetii si nuca, daca folositi, si adaugati cat dressing doriti, din amestecul preparat in borcan sau cu ajutorul mixerului. Serviti doar cald sau, daca nu mancati imediat, puneti la frigider si readuceti salata la temperatura camerei inainte de a manca.

  • Articole similare