• De ce e necesar sa mancam fructe si legume

     


    Faptul ca fructele si legumele sunt  benefice pentru organismul nostru este binecunoscut. Inca de la cele mai mici varste, ai aflat ca acestea trebuie sa faca parte din meniul nostru zilnic. Pe masura ce ai crescut, ai descoperit moduri si retete noi de a le integra in alimentratia ta zilnica si, daca ai copii, sa ii ”imprietenesti” si pe ei cu aceste daruri delicioase ale naturii. Atunci cand mergi la cumparaturi, ai invatat sa le alegem pe cele mai proaspete si merita sa stii ca in magazinele cora si pe cora.ro vei gasi fructe si legume de o excelenta calitate si intr-o varietate foarte mare de soiuri.

     

    Dar care sunt, totusi, beneficiile concrete ale acestora? In ce mod ne ajuta ele sa ne mentinem sanatosi si in forma? Iata cele mai importante informatii, pe care e bine sa le cunosti:


    Fructele si legumele sunt o sursa buna de vitamine si minerale, inclusiv vitamina C si potasiu.


    Sunt, se asemenea, o sursa excelenta de fibre dietetice, care pot ajuta la mentinerea aparatului digestiv intr-o stare buna de sanatate, dar si la prevenirea constipatiei si a altor probleme de digestie. O dieta bogata in fibre poate reduce si riscul de cancer intestinal.

    Tot ele va pot ajuta sa reduceti riscul de boli de inima, accident vascular cerebral si unele tipuri de cancer, potrivit unui numar mare de studii medicale.

     

    Fructele si legumele contribuie la o dieta sanatoasa si echilibrata. Dovezile arata ca exista beneficii semnificative asupra sanatatii aduse de consumul a cel putin 5 porti de fructe si legume in fiecare zi. Este vorba de 5 portii cumulate, nu 5 portii din fiecare. O portie de fructe sau legume are 80g.

     

    Fructele si legumele sunt, de obicei, sarace in grasimi si calorii (cu conditia sa nu le prajiti sau sa folositi foarte putin ulei). De aceea, consumul acestora va poate ajuta sa mentineti un nivel sanatos al greutatii corporale si sa va pastrati inima sanatoasa.

     

    Iata, asadar, cateva motive excelente ca, atunci cand planifici mesele familiei tale, sa faci o prioritate din consumul de fructe si legume. Cu atat mai mult cu cat sezonul in care acestea pot fi gasite in cele mai diverse soiuri este deja aici.

  • Articole similare