• Cum protejam nou-nascutul de caldura verii



    Suntem foarte aproape sa dam start verii, sa spunem bun venit zilelor lungi, serilor tarzii si sa ne bucuram de imbracamintea lejera. Vara vine insa si cu disconfortul adus de zilele toride, iar daca noi adultii stim sa ne protejam de caldura, ce facem in cazul bebelusilor? Daca esti proaspat parinte, trebuie sa stii ca supraincalzirea la copiii nou-nascuti este un fenomen cat se poate de real si ingrijorator. Spre deosebire de adulti, bebelusii nu au inca capacitatea de auto-reglare a temperaturii corporale, motiv pentru care acestia se pot supraincalzi atat afara, la o expunere directa in lumina soarelui, cat si in interior, daca temperaturile sunt mai ridicate de 24 grade Celsius.

     

    Care sunt semnele care iti pot da de gandit ca bebelusul tau sufera din cauza caldurii? In primul rand, culoarea pielii, mai ales in zona obrajilor. Daca observi ca acestia sunt foarte rosii si calzi iar bebelusul plange neconsolat, desi te-ai asigurat ca este satul, odihnit si scutecul a fost schimbat, este cazul sa iei in considerare ca bebelusul sufera din cauza caldurii. Alte semne ingrijoratoare pot fi respiratia rapida si sacadata, starea de molesala, transpiratia abundenta in zona cefei. Ce poti face, asadar, pentru a-i asigura confortul termic bebelusului si a-l feri de pericolul supraincalzirii?

     

    Imbracamintea adecvata este probabil cea mai importanta masura. Foarte multi parinti au tendinta de a supra imbraca bebelusul, crezand ca acesta are nevoie de mult mai multe straturi pentru a se simti bine si incalzit. In realitate, in timpul verii, el are nevoie de acelasi numar de straturi ca si tine. Daca tu porti un tricou cu maneca scurta, si bebe va avea nevoie tot de acest tip de imbracaminte. In plus fata de ce porti tu, ii poti pune lui bebe o pereche foarte subtire de sosete si neaparat o palariuta de soare. Daca simti ca afara este vanticel si crezi ca lui bebe i-ar fi racoare, il poti acoperi cu un cearceaf sau scutec subtire din bumbac, insa nicioadata, dar niciodata, nu acoperi caruciorul cu panza! Aceasta din urma este adesea o masura care face ca aerul sa nu mai circule in interiorul carutului si poate crea un efect de sera, ceea ce va conduce la o temperatura exagerat de crescuta pentru bebe.

     

    Hidratarea adecvata este si ea un aspect de care sa tii cont. In cazul bebelusului alaptat, in zilele toride de vara, incearca sa-i oferi mai des sanul bebelusului pentru a testa daca acesta nu are cumva nevoie de un plus de lichide fata de zilele obisnuite. In cazul bebelusului hranit cu lapte praf, este important sa ai la indemana si un biberon cu apa pe care sa i-l oferi la intervale regulate.

     

    Pentru bebelusii care sunt in etapa de diversificare, alimentatia trebuie si ea adecvata zilelor caniculare.Pentru astfel de zile, alimentatia bebelusului trebuie sa contina foarte multe fructe si legume cu continut crescut de apa si care sunt recomandate pentru etapa de diversificare in care ai ajuns cu cel mic.

     

    De asemenea, orele la care este plimbat bebe sunt foarte importante. Desi tentatia de a sta cu el afara cat mai mult este foarte mare, in zilele toride, cand soarele arde si nivelul de UV este nimicitor, este mai sigur pentru pielea sensibila a lui bebe sa ramana in interior intre orele 11:00 si 18:00.  

     

    Crema de soare cu protectie SPF peste 50 pentru bebelusi este iarasi o masura importanta pentru protejarea pielii sensibile a acestora. Crema trebuie aplicata inainte de a iesi din casa si reinnoita odata la 2-3 ore.

     

    Atunci cand este in interior, bebelusul are nevoie de o temperatura de sub 24 grade Celsius si de incaperi aerisite.

     

    cora te asteapta in club cora bebe pentru idei si articole interesante despre viata de parinte, provocarile si solutiile in cresterea copiilor. De asemenea, cora te invita sa explorezi oferta online si offline pentru produsele de ingrijire dedicate bebelusului, precum si oferta de produse bio pentru alimentatia lui bebe. Arunca un ochi chiar aici!

     

  • Articole similare