• Cum alegem biberonul bebelusului?

     


    Indiferent daca ii oferi copilului tau lapte matern sau te bazezi pe granirea cu lapte praf, biberonul devine, la un moment dat, o necesitate. In unele cazuri, chiar din primele luni, in altele ceva mai tarziu, cand micutul tau incepe sa bea apa sau sa descopere anumite tipuri de alimente lichide.

    Alegerea unui biberon potrivit este un lucru important, intrucat vrei sa te asiguri ca acesta ii ofera copilului posibilitatea de a se hrani confortabil si in siguranta. Pe pagina noastra Clubul cora Bebe vei gasi mai multe variante de biberoane recomandate, din care le poti alege pe cele care ti se par cele mai adecvate. In plus, iti oferim si cateva principii generale de care e bine sa tii cont atunci cand faci aceasta alegere:

    Evita aprovizionarea cu un singur tip de sticla. Nu vei stii niciodata daca bebelusul tau o va accepta! Nu e cazul nici sa faci provizii foarte voluminoase, insa iti recomandam sa ÃŽncepi cu doua tipuri diferite, pe care sa le ai la indemana.

    De obicei, sticlele sunt fabricate din plastic, silicon, sticla sau otel inoxidabil. Fiecare variaza in ceea ce priveste pretul si durabilitatea si au propriile argumente pro si contra. O regula buna este sa va asigurati ca sticla pe care o alegi nu contine BPA, o substanta pe care multi pediatri recomanda sa o eviti atunci cand vorbim despre produsele destinate copiilor.

    Daca bebelusul tau are nevoie de biberon inca de la inceput, vei fi tentata sa cumperi unul cu dimensiuni mici, dat fiind ca micutul nu necesita o cantitate mare de hrana. Insa, pe masura ce creste, va avea nevoie de un recipient mai mare. Asadar, poate fi o idee buna din punct de vedere financiar sa economisesti, achizitionand inca de la inceput un biberon mai mare.

    Unele biberoane si / sau tetine sunt au un sistem de ”aerisire”, fiind concepute pentru a impiedica bebelusii sa inghita aer. Acest lucru, la randul sau, poate reduce gazul si agitatia copilului, caz in care este o idee buna sa te interesezi in legatura cu beneficiile lor. Tine cont, insa, ca acest tip de biberon se poate dovedi ceva mai complicat de spalat.

  • Articole similare