• Ce beneficii aduc organismului fructele de mare

     


    Vara este sezonul in care consumam fructe de mare cu cea mai mare placere. Se ”asorteaza” cu atmosfera de vacanta, le gasim usor la terasele din oras si, desigur, ne bucuram de ele si in zilele de concediu, mai ales daca ajungem in zone unde sunt vedete ale gastronomiei. Desigur, le putem prepara oricand si acasa, iar in magazinele cora vei putea alege sortimente numeroase si proaspete, din care poti alege dupa pofta inimii exact fructele de mare preferate de tine si de cei dragi.

     

    Insa, in afara de faptul ca sunt gustoase, trebuie s
    a stii ca fructele de mare adus si beneficii pentru sanatatea ta.

     

    Fructele de mare sunt pline de  substante nutritive, inclusiv vitamina B, vitamine din complexul B si vitamina A. Unii pesti, cum ar fi tonul, contin cantitati importante de vitamina D, care este excelenta pentru oase si pentru sistemul imunitar.

     

    De asemenea, ele va pot stimula creierul, datorita faptului ca sunt bogate in acizi grasi esentiali omega-3. Aceste substante ajuta la cresterea creierului la sugari si copii, dar pot, in plus, sa stimuleze functia cognitiva la adulti si sa contribuie la scaderea riscului de a dezvolta boala Alzheimer.

    Un alt lucru pe care merita sa il retii este ca fructele de mare sunt bune pentru inima ta. Sanatatea inimii este foarte importanta atat pentru barbati, cat si pentru femei, la toate varstele. Fructele de mare sunt bogate in proteine si sarace in grasimi saturate, care, alaturi de omega 3, pot ajuta cu adevarat la sanatatea inimii si la reducerea riscului de incidente cardiovasculare.

     

    Un alt beneficiu al fructelor de mare este ca va pot ajuta sa va mentineti vederea. Este vorba, din nou, despre acizii grasi Omega 3, care pot contribui la prevenirea problemelor de vedere.

     

    Iata, asadar, cateva motive excelente sa comandati oricand o portie de fructe de mare, stiind ca sunt alimente cu adevarat sanatoase. Si, de ce nu, sa va perfectionati in arta prepararii lor, astfel incat sa va puteti bucura oricand de gustul si de efectele lor, chiar in intimitatea casei, alaturi de intreaga familie.

     

  • Articole similare