• Ce sa nu porti niciodata

    Ce sa nu porti niciodata

    ”Regulile sunt facute pentru a fi incalcate”, o zicala foarte bine cunoscuta, mai ales in lumea modei. Traim in era nonconformismului iar stilistii ne spun mereu ca moda ne ofera libertatea completa de a purta orice dorim, in oricare fel dorim. Este adevarat, daca acest lucru te reprezinta. Daca insa esti o persoana mai orientata catre stilul clasic, daca apreciezi armonia vestimentara si iti place sa fii ”la patru ace”, atunci iti va prinde bine sa stii care sunt combinatiile pe care e bine sa le eviti.

    Negru si bleumarin sau negru si maro reprezinta un amestec cromatic pe care e bine sa il lasi in seama celor care doresc sa ignore regulile. Intr-un look clasic, aceste doua culori nu au ce cauta impreuna.

    Lenjerie vizibila. Indiferent daca vorbim doar despre conturul pieselor de lenjerie intima, care se ghiceste prin forma hainelor prea stranse pe corp sau despre piese intregi lasate la vedere (o bustiera vizibila pe sub un tricou prea decoltat), incearca sa faci tot posibilul sa nu ti se intample astfel de ”accidente”. Pentru o adepta a aparitiilor stilate, ele reprezinta una dintre greselile majore. 

    Fake-uri. Hainele sau accesoriile care imita branduri celebre nu au ce cauta in garderoba unei femei care stie ce inseamna eleganta. De cele mai multe ori, faptul ca sunt false este vizibil dintr-o privire si chiar daca uneori pot ”pacali” un ochi mai putin antrenat, tu vei sti mereu ca acel lucru nu este unul autentic. Intre o imitatie si o piesa simpla, chiar fara sa apartina unui brand, alege-o intotdeauna pe cea de-a doua.

    Haine nepotrivite ca marime. Oricat de frumoasa, de scumpa sau de sofisticata ar fi o piesa vestimentara, ea nu iti va aduce niciun beneficiu estetic daca nu ti se potriveste. Camasile care lasa pielea sa se vada printre randurile de nasturi care ”trag”, o fusta care ameninta sa se dezintegreze la fiecare pas, un sacou care strange la umeri sunt obiecte la care trebuie sa renunti fara regrete sau sa le lasi in dulap pana cand iti vor veni din nou perfect. 

  • Articole similare