• Micile trucuri ale marilor gospodine

    Micile trucuri ale marilor gospodine

    Intr-o epoca in care retetele pentru mancaruri dintre cele mai extravagante se afla la un singur click distanta, a gati ca un adevarat masterchef pare a fi una dintre cele mai simple misiuni posibile. Cu toate acestea, fiecare delicatesa are micile sale secrete. Unele dintre cele mai simple ”trucuri”, mostenite din cele mai vechi timpuri, pot face ca o mancare sa iti iasa perfect sau, dimpotriva, sa fie compromisa, in cazul in care nu le cunosti sau nu tii cont de ele. Iata cateva dintre acestea:

    ● Pentru ca orezul fiert sa aiba consistenta ideala, respecta timpul de fierbere: 18 minute pentru orezul alb si 30 de minute pentru orezul brun.

    Daca vrei ca strudelul cu mere sa iasa perfect si nu prea zemos, pune-i in compozitie si putin pesmet, care absoarbe sucul in exces.

    Daca vrei ca inghetata de casa sa aiba consistenta perfecta, fierbe compozitia intr-o oala cu pereti dubli, astfel incat galbenusurile de ou sa nu se coaguleze prea repede.

    Prajiturile si torturile cu nuca vor capata un gust deosebit de placut daca nucile sunt prajite cateva minute in cuptor, inainte de a fi folosite. 

    Secretul pastelor perfecte este cantitatea de apa in care le fierbi. Proportia ideala este un litru de apa la 100 de grame de paste.

    Ciocolata de casa iese mai gustoasa daca adaugi in compozitie o lingurita de otet, chiar la inceputul prepararii, imediat dupa ce ai pus zaharul la topit.

    Aluatul pentru tarta va avea consistenta perfecta daca folosesti unt de calitate si cu un procent cat mai ridicat de grasime.

    Inghetata de casa va fi mai fina si fara cristale de gheata daca adaugi in compozitie cateva picaturi de zeama de lamaie.

    ● Te gandesti sa pregatesti o placinta cu branza delicioasa? Lasa aluatul la frigider o noapte si va fi mult mai fraged! 

    Daca vreti ca blatul de tort sa se coaca frumos, folositi focul iute in primele 5-10 minute, apoi fixati cuptorul pe un foc mai bland.

    Ouale ochiuri par cea mai usor de facut mancare, dar au si ele un secret: daca vrei sa nu se sparga galbenusul, prajeste-le la foc mic! 


  • Articole similare