Ingrediente: iaurt gras 500 g porc file 750 g (taiat cuburi de 1 cm) sos Hoisin 40g amidon 10g (plus 10 g extra) ulei de floarea soarelui ananas la cutie in suc 440 g castraveti fabio 260 g ulei de alune 20 ml ceapa rosie cubulete 150 g ardei gras verde cuburi 200 g telina apio taiata 150 g sos de rosii 40 ml sos de soia 30 ml otet alb 60 ml stock de pui 60 ml taitei din orez 250 g Numar de portii: 2 Mod de preparare: 1. Cuburile de carne se combina cu sosul hoisin. Se adauga amidonul si se amesteca bine, excesul se scutura. 2. Se prajeste in ulei in mai multe randuri. Se lasa pana se gateste, se scurge pe hartie absorbanta. 3. Ananasul se scurge de suc intr-un bol mic. Sucul se pastreaza. 4. Castravetii se taie in jumatati si se scobesc cu lingura de miez. 5. Se incinge bine uleiul de alune intr-o cratita, se adauga ceapa cuburi si se lasa pana se inmoaie. Se adauga ardeiul verde si telina apio, se soteaza amestecand pana devin moi. 6. Se adauga in compozitie sucul de ananas, sosul de rosii, sosul soia, otetul si amidonul extra amestecat cu stockul de pui, se lasa pana sosul fierbe si se ingroasa. 7. Se adauga porcul gatit, bucatile de ananas si castravetele, se lasa pe plita cateva minute sau pana se incinge bine. 8. Se pun taiteii de orez intr-un bol, se acopera cu apa fiarta, se lasa pana devin moi, se strecoara de apa in sita. 9. Intr-un bol se pun taiteii si deasupra porcul dulce acrisor.
Reteta porc dulce acrisor cu taitei din orezcora
23 ianuarie