• Stilurile de design interior explicate

    Stilurile de design interior explicate

    O cunoastere mai adanca a stilurilor si vocabularului aferent design-ului interior va poate ajuta in momentul in care va sfatuiti cu un architect, specialist in design interior sau chiar atunci cand cercetarea prealabila lucrarilor de redecorare o faceti singuri. Prin urmare, orice proiect de redecorare poate avea drept punct ideal de plecare chiar studiul catorva stiluri care v-ar putea ajuta sa intelegeti ce anume va doriti si ce vi se potriveste mai mult. Noi vi le prezentam pe cele mai frecvente: 

    Scandinav – Design-ul scandinav este de fapt un omagiu adus stilului de viata foarte simplu, pe care il intalnim in tarile nordice. Mobilierul, chiar daca simplu si usor de inteles, pare o piesa de arta. Cele mai intalnite caracteristici ale stilului scandinav sunt: peretii vopsiti cu alb, accentele de culoare date de piese din natura precum crengi sau obiecte din lemn, obiectele naturale mixate cu obiecte din plastic in culori deschise sau din metal, podea din scandura. Designul scandinav va fi spatios, luminat natural, cu foarte putine accesorii si mobilier functional. 

    Industrial – Stilul industrial, dupa cum sugereaza si numele, se inspira dintr-un depozit sau dintr-un loc urban. Exista un sentiment de lucru neterminat in multe dintre elementele sale si nu e neobisnuit sa vezi caramizi expuse, conducte si lemn. Stilul industrial pe scurt, ar putea fi prezentat asa: tavane inalte, cherestea veche, corpurile de iluminat metalice, cu mobilier functional redus. Este posibil sa existe una sau doua piese de arta abstracta sau de fotografie pentru a adauga o bordura de culoare intr-o schema de culori neutra, derivata din materialele primare din lemn si metale.

    Minimalist – Stilul minimalist este de fapt o simplificare abrupta a stilului modern. Paletele de culori folosite sunt neutre si aerisite, mobilierul este simplu si folosit cu zgarcenie, decorurile si accesoriile sunt cuminti, fara nicio nota de extravaganta. Liniile sunt foarte curate, astfel incat rezultatul final sa defineasca un spatiu cat se poate de functional. 

    Shabby chic – Inspirat din stilul vintage, shabby chic tinde sa fie mai feminin si mai delicat. Mobilierul are adesea o patina de invechit. Paleta de culori folosita variaza de la alb, la crem si culori pastelate. Accesoriile sunt abundente insa mixate intr-un mod care da o senzatie de ordine si curatenie. Sunt folosite textile din bumbac sau matase, adesea florale. 

    Bohemian – Poate cel mai popular dintre stiluri, stilul Bohemiam este stilul unei case fara reguli fixe, insa rezultat din bun gust si experientele proprietarilor. Mobilierul poate fi unul clasic sau de epoca, cu covoare cu modele inspirate din diverse culturi, cu obiecte si accesorii colectionate in calatorii. Este un stil eclectic, care poate foarte bine reuni un obiect de mobilier din secolul trecut, cu un covor rustic si un candelabru ultra glam. 

  • Articole similare