• Ponturi despre cum sa tii alimentele proaspete mai mult timp

    Ponturi despre cum sa tii alimentele proaspete mai mult timp

    De cele mai multe ori cumparam alimente proaspete pe care nu le putem consuma imediat. De aceea, ne-am dori ca viata lor sa fie cat mai lunga. Exista cateva lucruri pe care le poti face altfel decat pana acum pentru un plus de prospetime : 

    Salata pusa in prosop de hartie sau bumbac. Chiar daca ai cumparat pungi cu salata spalata, aceasta va rezista mai mult in frigider daca o vei aseza pe un prosop de hartie sau bumbac, si abia apoi o vei pune intr-o punga cu zip. 

    Bananele pastrate in manunchi, iar cotoarele invelite in folie alimentara. Bananele vor rezista mai mult timp daca le pastrati impreuna si daca cozile le inveliti cu o mica folie de plastic. 

    Asaza un mar in sacul cu cartofi. Merele produc etilena care pastreaza cartofii mai fermi si mai proaspeti pentru mai mult timp. 

    Fructele si legumele separate in frigider. Acestea elimina diferite tipuri de gaz, ceea ce poate conduce la deteriorarea rapida a celorlalte. 

    Rosiile rezista mai mult daca nu le bagati in frigider. Pentru a avea rosii gustoase, ferme si in acelasi timp zemoase, nu le bagati in frigider! Acestea se vor strica mai repede acolo din cauza umezelii si, de asemenea, vor deveni prea clisoase. 

    Tulpina de telina invelita in folie de aluminiu. Tulpina de telina sau apio, desi rezista mult in frigider - cca 2 saptamani - se consuma mai greu. Pentru a nu fi dezamagita ca ai folosit doar cateva tije, o poti inveli in folie de aluminiu si aceasta poate rezista chiar si o luna. 

    Pastrati ciupercile intr-o punga de hartie. Umezeala este o condamnare la moarte pentru ciuperci, de aceea pastrarea lor intr-o punga de hartie le tine uscate si fara mucegai. In cazul in care acestea se usuca prea tare, ele pot fi rehidratate. 


  • Articole similare