• Cateva informatii despre mancare care te vor uimi

    Cateva informatii despre mancare care te vor uimi


    Mancam in fiecare zi, insa rareori stim ca mancarea poate ascunde secrete uimitoare. De la untul de arahide care poate fi transformat in diamante si pana la cartofii care absorb si reflecta semnalul Wi-fi, am colectat o serie de informatii, pe care, daca le vei sti, iti poti impresiona prietenii si familia la urmatoarea cina impreuna.


    Oamenii de stiinta pot transforma untul de arahide in diamante. Cercetatori din Germania au descoperit ca untul de arahide contine atat de mult carbon, incat acesta poate fi transformat in diamante. Este nevoie doar de eliminarea oxigenului din dioxidul de carbon gasit in untul de arahide si, apoi, prin aplicarea presiunii asupra carbonului ramas, se pot obtine mult ravnitele cristale.

    Stridiile sunt inca vii cand sunt servite. Ca toate fructele de mare, stridiile se deterioreaza foarte repede daca nu sunt tinute in conditii speciale. Anumite tipuri de stridii pot supravietui doua saptamani dupa ce sunt culese. Atunci cand sunt servite, acestea sunt vii. Odata ce mor, stridiile nu mai sunt comestibile. 

    Jeleurile ambalate si masinile au in comun acelasi tip de ceara. Copiii adora animalutele din jeleu gumante, insa v-ati intrebat vreodata de ce acestea nu se lipesc intre ele? Raspunsul este simplu. Pentru ca ele sunt acoperite cu ceara carnauba, o ceara cu care sunt tratate si masinile pentru stralucire. 

    Lamaile contin mai mult zahar decat capsunile. 

    Morcovii au fost initial de culoare mov. 

    Elvetia este tara care consuma cea mai mare cantitate de ciocolata pe an, raportata la consumul individual care este de 10 kg de persoana. 

    Mierea este alaturi de zahar, sare si orez, alimentul care nu se deterioreaza niciodata. Acest fapt este posibil datorita nivelului foarte scazut de apa si aciditatii foarte mari. In mediul inchis al unui borcan, o bacterie nu s-ar putea dezvolta niciodata pentru a o putea deteriora. Asa se explica de ce arheologii au putut descoperi dupa mii de ani recipiente antice cu miere care parea inca proaspata. 

    Un ou contine toate vitaminele mai putin vitamina C. 

    Migdalele fac parte din familia piersicilor, iar Brazilia si-a luat numele de la nucile de Brazilia. 

    Cartofii absorb si reflecta semnalele radio si Wi-fi, asemeni oamenilor. Atunci cand compania Boeing a vrut sa testeze in 2012 receptionarea semnalului Wi-fi la avionele nou produse, acestia au plasat gramezi mari de cartofi pe scaune. Datorita compozitiei chimice si a continutului mare de apa, s-a constatat ca acestia absorb si reflecta semnalul Wi-fi. 
  • Articole similare