• Vrei sa incerci Pilates? Iata ce trebuie sa stii!

    Vrei sa incerci Pilates? Iata ce trebuie sa stii!

    Ai citit despre aceasta activitate, ai aflat ca este preferata multor vedete, prietenele tale ti-au povestit despre beneficii, iar acum vrei sa o incerci si tu? Este o idee foarte buna, pentru ca Pilates este una dintre cele mai recomandate forme de activitate fizica daca vrei sa iti imbunatatesti postura si sa iti tonifiezi muschii, in special pe cei din zona abdomenului. Iata ce trebuie sa stii inainte de a te inscrie la primul curs:


    Pilates este o activitate cu impact scazut, al carei obiectiv este tonifierea musculara si cresterea flexibilitatii. Nu este o activitate de tip cardio.

    Exista doua forme de Pilates: cea in care se lucreaza pe un covoras special sau cea care utilizeaza un aparat numit Reformer. Amandoua sunt eficiente, ramane doar sa decizi care ti se potriveste mai bine.

    In privinta echipamentului, vei avea nevoie de haine obisnuite pentru sala: colanti si topuri elastice. Investeste in mai multe perechi de sosete cu aderenta mare, vei constata ca iti vor fi extrem de utile. Pantalonii scurti nu sunt recomandati, pentru ca exista anumite pozitii in care acestia iti vor stanjeni miscarile. Alege, in schimb, colanti lungi sau trei sferturi. 

    In special dupa primele lectii, este destul de probabil sa ai febra musculara a doua zi. Nu lasa acest lucru sa te descurajeze, este un semn ca muschii tai au fost pusi la treaba eficient.

    Nu iti supra-aglomera programul de exercitii. Pilates nu este o activitate pe care sa o practici in fiecare zi, pentru ca muschii tai au nevoie de un interval de timp intre 24 si 48 de ore pentru a-si reveni dupa efortul din timpul unei sesiuni.

    Rolul exercitiilor de respiratie este unul foarte important, de aceea te sfatuim sa fii foarte atenta la recomandarile instructorului si sa le respecti. Daca ai neclaritati in privinta unor termeni specifici care sunt folositi in timpul antrenamentelor, nu ezita sa ceri explicatii sau sa te informezi inainte de prima ta ora de Pilates.

  • Articole similare