• 4 lucruri necesare pentru orice casa in sezonul rece

    4 lucruri necesare pentru orice casa in sezonul rece

    Iarna si-a intrat pe deplin in drepturi, decoratiunile de sarbatori sunt deja stranse si puse in cutii, insa decorul casei noastre nu poate fi gandit in afara vremii de afara. Frigul de afara ne face sa ne dorim spatii cat mai confortabile, pline de caldura si intimitate. Pentru a obtine aceste senzatii chiar acasa la tine este nevoie de doar 4 accesorii : 

    Lumina. Iarna este sezonul perfect pentru a pune mai multa lumina la tine acasa. Daca primavara si vara lumina venita dintr-un loc fix este mai mult decat suficienta, in sezonul rece, completarea luminii cu alte surse cum ar fi lampile asezate in diverse locuri ale casei, este mai mult decat necesara. Gasirea unei combinatii de lumini poate fi insa dificila. Cel mai usor de realizat mix este intre o lampa de podea, o lampa de masuta si o lampa de lucru, toate acestea completand lumina fixa din tavan. 

    Multe perne. Pernele din materiale mai groase - catifea, blana falsa, lana - vor adauga un plus de caldura si intimitate casei. Pernele de pe canapea trebuie sa fie suficient de multe cat sa te invite la hibernare. In ceea ce priveste culorile, pentru a evita greselile si senzatia de incarcare, alegeti culori cat mai neutre. 

    Paturi. Daca nu sunteti fanii cergilor sau carpetelor din piele de animale, atunci puteti da un plus de caldura casei prin paturi moi asternute in diverse puncte cheie ale casei. Paturile se pot constitui in puncte de culoare pentru camera in care sunt dispuse, insa trebuie sa va hotarati rapid ce stil vreti sa adoptati pentru ca acestea trebuie sa se potriveasca cu stilul general al casei. 

    Draperiile. Unii dintre noi au poate amintiri cu bunicile noastre care aveau doua perechi de perdele si doua perechi de covoare, unele pentru sezonul cald, altele pentru sezonul rece. Chiar daca poate parea foarte old school, genul acesta de obicei se poate dovedi util si pentru casele noastre moderne. Un set de draperii mai groase, mai grele si care izoleaza mai bine sunt cat se poate de indicate pentru a tine aerul rece afara si aerul cald in interior. In plus, acestea pot aduce un plus de culoare restului camerei, mai ales daca sunt alese cu acest scop. 

  • Articole similare