• E-reader sau carti tiparite?

    E-reader sau carti tiparite?

    Cand vine vorba despre carti in format electronic, multi dintre cititorii impatimiti vor sustine ca este imposibil ca ele sa inlocuiasca vreodata cartile in format fizic. Nu vrem sa ii contrazicem. Nimic nu se compara cu mirosul unei carti proaspat iesita de sub tipar, insa, cu toate acestea, vrem sa iti prezentam si cateva motive pentru care un e-reader ar putea deveni rapid gadget-ul tau preferat si o alternativa demna de luat in seama.


    In primul rand, nu mai trebuie sa inghesui in bagaj toate cele 10 carti pe care le-ai cumparat pentru o calatorie si nici nu e nevoie sa te hotarasti imediat pe care dintre ele sa le incepi. Intr-un e-reader, care este mai mic si mai subtire decat aproape orice carte pe care am citit-o vreodata, pot fi descarcate sute de carti din toate domeniile. Pe langa carti, in biblioteca ta virtuala poti adauga ziare si reviste din intreaga lume. Esti conectat la informatii in timp real si eviti momentele neplacute in care primesti cu intarziere de saptamani bune editiile internationale ale publicatiilor la care esti abonat. 

    Poate cel mai mare avantaj al unui astfel de gadget este faptul ca ai oricand si oriunde acces la  o biblioteca imensa, care este mereu ordonata si unde este foarte usor sa gasesti si sa achizitionezi orice carte in cateva minute.

    Nu toata lumea are aceeasi vedere si de aceea un E-reader este din punctul acesta de vedere, mult mai bun decat cartile tiparite intrucat poti alege dimensiunea fontului, luminozitatea, ba chiar stilul fontului. In plus, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la faptul ca o sa ramai fara baterie cand ti-e cartea mai draga. Durata de viata a bateriei unui E-Reader poate ajunge pana la o luna, daca nu il conectezi la Internet. Daca tinem cont si de faptul ca o carte are in medie cateva sute de pagini, inseamna ca vei salva mii de foi de hartie intr-un singur an.

  • Articole similare