• Cum sa faci tranzitia de la un decor de Craciun la unul de iarna

    Cum sa faci tranzitia de la un decor de Craciun la unul de iarna

    Craciunul a venit si a trecut ca un valvartej si ne este greu sa credem ca sezonul sarbatorilor de iarna tocmai s-a incheiat. A fost minunat sa stam alaturi de familie si prieteni, sa deschidem cadouri si sa ne rasfatam cu bunatatile pregatite. Dar magia a trecut si acum este timpul pentru impachetarea decoratiunilor de Craciun si pregatirea casei pentru un decor potrivit anotimpului. 

    Primul pas inainte de redecorare este totusi debarasarea! Aveti nevoie sa impachetati toate acele decoratiuni care sunt mult prea legate de tematica Craciunului. Daca tot v-ati pornit la curatenie, este momentul pentru a face o selectie a decoratiunilor pe care vreti sa le pastrati si pentru anul viitor. In cazul in care aveti unele care nu va mai plac, le puteti dona sau recicla. 

    Pasul urmator este sa scapati de rosu! Toate acele pernute, paturici, lumanari, crengute care « strigau » Craciun au nevoie de o lunga pauza pana anul viitor cand vor reveni triumfator. Un decor intr-o cromatica neutra - bej, maro, gri - cu mici pete de culoare va reseta atmosfera. 

    Daca bradul vostru a fost un bradut natural in ghiveci, il puteti pastra pentru o vreme, macar pentru urmatoarele saptamani dupa Craciun. Il puteti aseza intr-un ghiveci mare de ceramica. 

    O atmosfera de iarna are insa nevoie de cateva elemente cheie : 

    Elemente rustice. Acestea pot fi usor obtinute cu ajutorul conurilor de brad. Exista nenumarate aranjamente pe care le puteti face cu acestea, de la cele mai simple, pana la cele mai complexe. Puteti face ghirlande cu conuri de brad, conuri de brad asezate in boluri de sticla sau o combinatie de conuri de brad cu crengute de brad asezate in cosuri. 

    Decoratiuni care creeaza intimitate si caldura. Partea cea mai frumoasa a iernii este intimitatea creata de pernute, paturi calduroase, mirosul de aluaturi si prajituri coapte. Pentru o atmosfera calda unde sentimentul de bine te face sa stai cu bucurie acasa, poti recurge la mesaje inramate puse in acele colturi de casa cu perne si paturi. Mesajele pot aminti de ceea ce ne place iarna: vin fiert si scortisoara, lapte si biscuiti. 

    In  general, pentru un decor de iarna placut, aduceti in casa ceea ce aminteste de iarna de afara: flori albe, crengute verzi, ramurele de care puteti atarna ghirlande de hartie, mici busteni decorativi pe care ii puteti folosi ca suport pentru lumanari. 

  • Articole similare