• Cum sa faci cunostinta copilului cu sporturile de iarna

    Cum  sa faci cunostinta copilului cu sporturile de iarna

    Iarna este poate cel mai iubit anotimp de copii. Frigul si zapada nu ii descurajeaza, dimpotriva. De aceea, dincolo de distractia bulgarilor si a saniei, copiii ar aprecia un plus de distractie pe skiuri, snowboard sau patine. Inainte de a va gandi la un program mai serios de antrenament pentru astfel de sporturi, ar trebui sa tineti cont de cateva aspecte : 

    Imbracamintea adecvata. Indiferent ce sporturi de iarna alegeti pentru copiii vostri, principiul pe care trebuie sa-l respectati este de a-i mentine calzi. Se poate face asta aplicand regula « straturilor » sau apeland la imbracaminte moderna de iarna care are minunatul avantaj de a mai reduce din straturi cu acelasi efect pentru mentinerea caldurii corpului. Desi copiii spun adesea « nu mi-e frig », trebuie sa va asigurati ca echipamentul  copilului este bine ales astfel incat organismul sa aiba temperatura potrivita. 

    Protectie solara. Oricat de contra intuitiv ar parea, pe partie sau la patinoarul din aer liber, aplicarea unei creme de protectie solara este obligatorie pentru pastrarea sanatatii pielii copilului. Soarele reflectat de albul zapezii este foarte puternic iar pericolul de arsuri este mare in absenta protectiei. 

    Siguranta inainte de toate. Desi ar putea parea o aventura plina de adrenalina, ideea de a patina pe lacuri inghetate sau in locuri care nu au fost special amenajate pentru acest sport trebuie descurajata vehement. In acest sens, trebuie sa va asigurati ca stratul de gheata are o grosime de cel putin 10 cm pentru patinajul individual si de 20 de cm pentru sporturile cu patine. In ceea ce priveste alegerea patinelor, acestea ar trebui sa fie confortabile, cu un bun suport pentru glezna, pentru a preveni entorsele sau luxatiile. 

    Antrenament potrivit. Copiii care isi doresc sa invete sa skieze sau sa faca snowboard ar trebui sa ia primele lectii de la un instructor. Acesta va sti cum sa lucreze cu un copil mai mic de 10 ani, a carui coordonare nu este in totalitate dezvoltata. Echipamentul trebuie de asemenea controlat, astfel incat acesta sa se potriveasca copilului in crestere. Castile copiilor ar trebui sa aiba orificii laterale, astfel incat auzul lor sa nu fie afectat. Ochelarii sunt absolut necesari pentru a proteja ochii copiilor de soarele puternic  sau de crengile care le-ar putea produce leziuni la nivelul ochilor. 

  • Articole similare