• Reteta pasca pentru Paste




    Ingrediente:

    Pentru aluat

    300 g faina
    25 g drojdie
    120 g zahar
    2 oua
    200 ml de lapte
    zahar vanilat
    150 g unt
    1 lamaie

    Pentru umplutura

    250 g branza dulce de vaci 
    2 galbenusuri
    20 g unt
    3 linguri de zahar
    zahar vanilat
    razatura de lamaie
    2 linguri de gris

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare

    1. Intr-un bol, se pun drojdia, o lingura de sare, putina faina si 2 linguri de lapte. Se amesteca bine pana ce compozitia devine omogena. Se acopera si se lasa la cald.

    2. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si coaja de la o lamaie.  

    3. Separat, intr-un alt bol, se bat albusurile spuma cu putina sare. Atentie! Mai intai, dati la treapa 1 de viteza a mixerului, apoi, cand spuma incepe sa se intareasca, mariti viteza pentru a obtine o spuma tare si lucioasa. 

    4. Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic. Toate aceste ingrediente se adauga treptat in bolul cu drojdia, se adauga si restul de lapte. Cu ajutorul unei site, cerneti faina deasupra vasului si amestecati, apoi framantati. 

    5. In functie de textura aluatului, mai puteti adauga faina sau lapte. Se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini si vasul in care l-ati pregatit. Se lasa la dospit timp de aproximativ o ora. 

    6. Pentru umplutura, se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Branza se amesteca cu untul topit si se adauga coaja de la o lamaie si grisul.

    7. Cand aluatul este gata, se imparte in doua parti egale sau chiar trei. O jumatate se intinde bine si se pune intr-o forma rotunda (peste care ati pus in prealabil hartie de copt). Din celelalte parti, puteti modela diverse forme pentru a o decora. Se mai lasa la dospit timp de aproximativ 20 de minute, apoi se adauga umplutura.

    8. Se unge cu un galbenus pentru a se rumeni frumos si se introduce la cuptor, la 180˚C, timp de aproximativ 45-50 de minute. 

  • Articole similare