• Idei pentru o masa de Paste decorata spectaculos

     

    Pastele ortodox va fi abia peste cateva saptamani, insa Pastele catolic se apropie. Indiferent daca te vei bucura de aceasta sarbatoare acum sau la inceputul lunii mai, noi iti oferim cateva idei pentru a decora masa festiva cat mai spectaculos. Cu totii avem nevoie de un pic de frumusete si de armonie in viata noastra, mai ales in aceasta perioada, iar o masa aranjata cu atentie la detaliile care ii ofera o nota deosebita poate schimba intregul aspect al casei tale, intr-o zi atat de speciala.

     

    Tema principala a mesei poate fi revenirea la viata a naturii. Este cu atat mai actuala, cu cat cu totii speram ca si viata noastra va reveni, cat mai curand, la normal. Asadar, florile sunt un motiv foarte potrivit pentru o asemenea ocazie. O vaza mare, in care sa pui cat mai mute flori de primavara (lalele, narcise, frezii) va deveni imediat punctul central nu doar al mesei, ci al intregii case. Alege flori cat mai divers colorate, astfel incat nota de veselie sa fie cat mai evidenta.

     

    Tot din natura te poti inspira si in aranjamentele pentru amplasarea oualeor rosii. In loc sa le pui pe un platou clasic, incearca sa le asezi in cosulete mai mici, pe un ”pat” de iarba proaspat culeasa. Se vor asorta minunat cu aranjamentul floral.

     

    O alta idee este sa asezi ouale, individual,  in mici cutii colorate, asezate in dreptul fiecarui invitat. Pe fundul fiecarei cutii poti adauga, de asemenea, iarba verde si frumos mirositoare.

    Fata de masa poate deveni, de asemenea, un detaliu important. Chiar daca de obicei alegi sa folosesti una de un alb imaculat, Pastele este ocazia perfecta sa incerci una de o culoare pastel: roz deschis, galben pal sau verde atenuat sunt alegeri perfecte. Se va integra, astfe, perfect in atmosfera generala de veselie si optimism.

     

     De asemenea, servetelele pe care le vei oferi invitatilor pot fi colorate in nuante complementare sau pot avea, la randul lor, un model floral.

     

  • Articole similare