• Trucuri pentru perdele albe mai mult timp



    Pastele ortodox se apropie cu pasi repezi si odata cu el creste si nevoia noastra de curatenie si reinnoire pe toate planurile. Curatenia casei face parte din acest ritual, iar spalatul geamurilor si al perdelelor sunt in inima acestui proces. Cum pot fi curatate si intretinute perdelele, iata cateva ponturi pentru a le avea albe si stralucitoare de la prima spalare:

    In primul rand, trebuie spus ca apa dura si balsamul de rufe pot contribui la ingalbenirea perdelelor. In cazul in care cautati alternative la folosirea clorului, sunt cateva ingrediente naturale care va pot ajuta, pe care la poti comanda de pe cora.ro sau le gasesti in hipermarketurile cora.

     Unul dintre acestea este praful de copt care poate fi pus in cuva masinii de spalat.

    Un alt ingredient minune este bicarbonatul desodiu care poate fi adaugat in ultima apa de clatire a masinii.

    Sarea adaugata in ultima apa de clatire contribuie si ea la albirea perdelelor.

    Tot pentru albire se poate face o solutie din 1-2 linguri de otet, o jumatate de plic de praf de copt si putin suc de lamaie, solutie care se pune in compartimentul pentru detergent al masinii de spalat.

    Apa oxigenata adaugata inainte de ultima clatire are efect de innalbire a perdelelor.

    Pentru perdelele din bumbac sau in, o metoda buna de curatarea este inmuierea acestora in apa fierbinte cu detergent de vase, timp de cel putin o ora inainte de a fi bagate in masina de spalat.

    Ca si mod de spalare in masina de spalat, pentru perdele se va alege un program pentru spalare delicata, la o temperatura de 20-30 de grade, fara centrifugare.

    Acum poate veni Pastele !

  • Articole similare