• Cum sa pregatesti gratarul perfect! Te-ai pregatit pentru 1 mai?


    Un gratar cu familia sau cu grupul de prieteni reprezinta una dintre cele mai relaxante modalitati de a ne petrece timpul liber. Dupa un an in care am fost nevoiti sa restrangem la maximum aceasta placere, cu atat mai mult asteptam zilele in care ne vom putea reintalni fara grija si ne vom putea bucura de o zi insorita si de o masa delicioasa. Pana atunci, ce-ai zice sa-ti perfectionezi talentele culinare si sa inveti sa prepari un gratar perfect? Iata ponturile noastre:

    Investeste in instrumentele care te vor ajuta sa devii un cunoscator serios in arta gratarului.

    De exemplu, o pereche de clesti cu maner va lung te va ajuta sa misti bucatile dificile de carne cu mul mai multa usurinta. In plus, datorita manerului lung, riscul de a-ti arde mainile sau bratele va fi mult redus. O sonda de temperatura este, de asemenea, o achizitie excelenta pentru gatitul in aer liber, pentru ca vei sti exact cand carnea va fi perfect gatita.

    Marineaza carnea, astfel incat sa ii oferi arome surprinzatoare si placute. Marinarea peste noapte este cel mai bun mod de a te asigura ca aromele patrund in carne. Nu uitati sa scuturati orice exces din sosul folosit la marinare, mai ales daca acesta contine ulei, inainte de a pune carnea pe gratar. Daca sosul este prea uleios, este mai probabil ca friptura sa se arda sau sa se aprinda si sa capete, astfel o aroma amara de fum.

    Scoate carnea sau pestele crud din frigider cu cel putin 20 de minute inainte sa le pui pe gratar, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei. Daca omiti aceasta etapa, risti sa se ardala exterior inainte de a fi gatita bine la mijloc. Acest lucru este deosebit de important mai ales cand vine vorba de pui, carnati si carnea de porc.

    Lasa friptura sa se odihneasca, dupa ce o iei de pe gratar.


    Odata ce carnea este gatita, este o idee buna sa o lasi cateva minute, inainte de a o servi. Acest lucru ii permite sa isi reabsoarba sucurile si sa devina mai frageda, astfel incat tu si invitatii tai sa va bucurati de gustul ei la adevarata valoare

    La raioanele cora de macelarie gasiti o gama variata de carne:

    Vei gasi specialitati de toate felurile, numai bune pentru un gratar perfect! La cora avem cei mai buni macelari care pregatesc produsele pentru tine!


  • Articole similare