• Torta Pasquale



    Cu siguranta multe dintre voi deja aveti retete preferate de cozonaci sau drob, asa ca anul acesta va propunem o reteta festiva care va da o nota de noutate mesei voastre de Paste. Este o reteta de inspiratie italiana, care combina foarte bine prospetimea primaverii – spanacul – cu leitmotivul acestei sarbatori: ouale. Ingredientul surpiza este aluatul tip foietaj. Este o reteta potrivita si pentru vegetarieni.

    Ingrediente:
    • 25 g unt moale (pentru uns forma de tarta)
    • 2 linguri de faina pentru tapetat
    • 5 oua + 1 pentru uns aluatul deasupra
    • 200 g spanac
    • 110 g stevie
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 ceapa alba maruntita
    • 500 g ricotta sau branza proaspata de vaci
    • 50 g parmesan sau o branza tare similara
    • 110 g branza provolone sau orice alta branza asemanatoare, taiata in cuburi
    • Sare si piper
    • 500 g aluat de tip foietaj


    Metoda de preparare
    • Cuptorul de incalzeste la 200 grade Celsius
    • Se unge cu unt moale o forma de tarta cu diametrul de 28 de cm si apoi se tapeteaza cu faina
    • Cele 5 oua se fierb tari pentru 10 minute. Dupa racire, se curata de coaja
    • Spanacul si stevia se spala in multa apa, se scurg si se oparesc in apa fierbinte. Apoi, se scurg de apa si se taie
    • Intr-o tigaie se adauga uleiul de masline si ceapa. Dupa ce ceapa s-a calit se adauga peste mixul de spanac si stevie
    • Se adauga apoi parmezanul, ricotta si provolone, dupa care se asezoneaza cu sare si piper
    • Jumatate din aluatul de foietaj se intinde astfel incat sa aiba o grosime de 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta
    • Peste foietaj se adauga ½ din mixtura de spanac, stevie si branze. Peste aceasta, se aseaza jumatatile de ou fierte cu galbenusurile orientate in jos
    • Peste oua se toarna restul de spanac, stevie si branza
    • Se aseaza si a doua foaie de foietaj si se sigileaza marginile
    • Se face o crestatura in forma de cruce si se unge ultima foaie de foietaj cu un ou batut, cu ajutorul unei pensule
    • Se coace pentru 35-40 de minute pana cand este frumos rumenita
    • Se taie dupa ce s-a racit putin. Se poate servi atat rece, cat si calda


  • Articole similare