• 8 lucruri interesante despre primavara


    Am asteptat-o cu drag si, in sfarsit, a sosit si ne bucura cu razele ei, cu temperaturile placute si cu intregul spectacol al naturii. Iata, asadar, cateva motive ca sa aflam cateva lucruri interesante despre primavara.

     ÃŽn prima zi de primavara, o persoana de la Polul Nord ar vedea soarele strabatand orizontul si s-ar bucura de sase luni de lumina de zi neintrerupta. O persoana de la Polul Sud ar vedea soarele strabatand orizontul, semnaland inceputul a sase luni de intuneric.

     Prima zi de primavara in emisfera sudica este prima zi de toamna in emisfera nordica. Reciproca este, desigur, valabila.

     ÃŽn China, venirea primaverii coincide cu festivitatile pentru Anul Nou Chinezesc.

     Potrivit unui studiu realizat de Facebook, cuplurile sunt mai predispuse sa se desparta in timpul primaverii si cu doua saptamani inainte de Craciun.

     Termenul „febra de primavara” se refera atat la simptomele psihologice, cat si la cele fiziologice asociate cu sosirea primaverii, inclusiv nelinistea, visarea cu ochii deschisi si apetitul sexual crescut. Cauza exacta nu este clara, insa oamenii de stiinta cred ca lumina crescuta, exercitiile fizice si pielea mai dezvelita influenteaza nivelurile hormonale.

     ÃŽn timp ce luna decembrie este cea mai populara perioada pentru logodna, sfarsitul primaverii (iunie) si toamna (septembrie) sunt cele mai populare luni pentru casatorie. Potrivit Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari din SUA, primavara este cel mai popular sezon pentru a vinde sau a cumpara o casa.

     ÃŽn primavara, axa Pamantului este inclinata spre Soare, crescand numarul de ore de lumina si aducand vreme mai calda.

     Majoritatea animalelor erbivore salbatice (care mananca plante), care traiesc in zone care au acest anotimp fac pui la inceputul primaverii. Acest lucru ofera puilor cele mai mari sanse sa creasca mari, puternici si sa se dezvolte suficient inainte de iarna urmatoare, pentru a fi pregatiti de conditii meteo potrivnice.

  • Articole similare