• Anul acesta, reinventeaza vopsirea oualor de Paste!

     

    Mai sunt doar cateva zile pana la marea sarbatoare a Pastelui, pe care o asteptam cu mare drag. Vopsirea oualor reprezinta unul dintre cele mai frumoase ritualuri, atat pentru simbolistica ei, cat si pentru ca ne ofera ocazia sa impartasim acest obicei cu cei mai mici membri ai familiei. Anul acesta, ce-ar fi sa organizati acest moment impreuna si sa ii lasati si pe copii sa participe si sa isi exprime talentele artistice?

    Puteti organiza chiar doua sesiuni separate de vopsire a oualor: una mai traditionala, in care parintii vor folosi culorile clasice (desigur, in primul rand rosu). O a doua etapa poate fi dedicata exclusiv copiilor, care pot alege nuante mai putin conventionale, care vor oferi un aer special mesei de Paste. Aprovizionarea cu vopsea din ambele categorii nu va fi o problema, intrucat la cora vei gasi exact culorile potrivite pentru fiecare sesiune. Le poti studia pe toate chiar aici si, de comun acord cu toti membrii familiei, puteti alege exact nuantele pe care le prefera fiecare.

    Avem si cateva sfaturi legate de tehnica de pregatire a oualor pentru vopsire. In primul rand, trebuie sa stii ca, daca intentionezi sa utilizezi culori deschise, atunci e bine ca ouale sa aiba coaja de culoare alba. Daca preferi culorile mai inchise, atunci poti folosi si oua care au coaja mai inchisa.

    Este, de asemenea, important sa alegi o oala potrivita pentru fierbere. Ouale trebuie sa acopere in intregime fundul oalei, astfel incat sa nu se ciocneasca unele de altele si sa nu se sparga in timpul fierberii. Un truc pe care il poti folosi pentru a intari coaja oualor este sa torni in apa o lingurita de sare si una de otet, inainte de a o pune la fiert.

    Timpul necesar pentru fierberea oualor trebuie sa fie calculat in functie de marimea acestora. Pentru ouale mai mici este nevoie de 8 minute pentru ca acestea sa aiba consistenta perfecta, pentru cele de marime medie sunt necesare 10 minute, iar pentru ouale mai mari iti recomandam sa le lasi la fiert 12 minute.

  • Articole similare