• Innobileaza-ti Pastele cu o vizita la un castel din Romania!

     


    Dupa ce anul trecut am petrecut Pastele in conditii cat se poate de restrictive, din cauza conditiilor epidemiologice, anul acesta ne putem bucura de mai multa libertate de miscare, chiar daca inca trebuie sa fim cat se poate de atenti si sa abordam lucrurile cu prudenta.


     Daca iti surade ideea unei calatorii impreuna cu familia ta, merita sa stii ca in Romania poti vizita castele fabuloase, unele dintre ele foarte cunoscute, precum Peles sau Bran,  altele mai putin intalnite in circuitele turistice. Iata sugestiile noastre, toate fiind recomandate si de prestigioase publicatii din domeniul turismului istoric:

     

    Castelul Corvinilor, cunoscut si sub numele de Castelul Hunyadi sau Castelul Hunedoara,  este o constructie gotica autentica, construita in 1446 si detinuta de regii Ungariei. Istoria sa intunecata si faptul ca multi istorici sustin ca aici a fost tinut prizonier Vlad Èšepes, l-au facut celebru si o destinatie din ce in ce mai populara pentru turisti din intreaga lume.

     

    Castelul Sturdza este situat in Miclauseni si este unul dintre cele mai romantice  locuri pe care le puteti vizita in Romania. Domeniul regal include un lac frumos si un parc cu copaci seculari, mai vechi decat constructia in sine. Castelul a fost construit de familia Sturdza, o si cunoscuta familie boiereasca din Moldova.

    Castelul a fost construit intr-un stil neogotic si a fost conceput pentru a impresiona. O dovada este chiar motto-ul familiei Sturdza, gravat pe fatadele castelului: Utroque clarescere pluchrum - Frumusetea straluceste peste tot.

     

    Cetatea Fagaras. Constructia ei a inceput in 1310 pe baza unei fortificatii mai vechi din lemn. A fost construita pentru a oferi un avantaj strategic in apararea Sud-Estului Transilvaniei de invazia tatarilor si a otomanilor.

    Astazi, cetatea gazduieste Muzeul Fagaras si o biblioteca impresionanta.

     

    Castelul Banffy. ÃŽn zilele sale de glorie, Castelul Banffy era cunoscut sub numele de Castelul Versailles al Transilvaniei. ÃŽn secolul al XVIII-lea, un faimos arhitect vienez si-a pus amprenta asupra frumosului castel prin construirea unui parc cu alei, statui si fantani arteziene, aducand un aspect baroc constructiei. Poarta a fost, de asemenea, decorata cu splendide statui de piatra. ÃŽn 1999, a fost inclus pe lista cu 100 de monumente din intreaga lume, amenintate de disparitie. ÃŽn 2001, renovarile au inceput in cadrul unui program pentru  conservarea constructiilor de patrimoniu.


    In aceste excursii te poti bucura de timp de calitate alaturi de familia ta. In hipermarketurile cora gasesti tot ce ai nevoie pentru camping si timp liber! Fii pregatit si ia dupa tine un gratar, carbuni si snacksuri pentru drum. 

    Gasesti o variatate mare de produse alese #cugrija pentru tine! 


  • Articole similare