• Spanac cu oua posate in unt

     


    Primavara, spanacul cu oua ochiuri este una dintre traditiile culinare din bucatariile romanesti. Chiar daca reteta traditionala ramane printre favoritele noastre, iti prezentam o adaptare a acesteia, astfel incat sa iti imbogatesti meniul cu o delicatesa noua:

     

    Ingrediente

    • 20g unt
    • 1 lingurita de ulei de masline
    • 250g baby-spanac
    • 10 rosii cherry, taiate in jumatati
    • 2 oua mari
    • Sucul de la o jumatate de lamaie
    • sare si piper negru proaspat macinat
    • Felii de paine integrala, pentru servire

     

    Preparare

    Topiti trei sferturi din unt, impreuna cu uleiul de masline, intr-o tigaie mica la foc mediu. Adaugati spanacul si rosiile si condimentati. Se amesteca, se acopera cu un capac, se reduce focul si se fierbe 2-3 minute.

    Cu o spatula de lemn, impingeti amestecul de spanac si de rosii in jurul marginii cratitei, astfel incat sa formeze un inel larg cu un spatiu in mijloc pentru oua, ca un cuib.

    Topiti untul ramas in centrul cratitei.  Spargeti ouale in mijloc. Acoperiti si gatiti pana cand ouale sunt facute dupa bunul plac (3-4 minute pentru un galbenus moale si 5-6 minute pentru unul tare).

    Între timp, prajiti painea pe ambele parti.

    Condimentati oul si stoarceti zeama de lamaie peste continutul din cratita. Se serveste imediat cu painea prajita.

  • Articole similare