• Sfaturi pentru un Paste fericit si sanatos

     



    Timpul ramas pana la Paste curge cu repeziciune si, dupa un an atat de complicat, este de la sine inteles ca asteptam cu nerabdare sarbatoarea Invierii si a sperantei. Chiar daca si anul acesta va trebui sa fim prudenti si sa evitam adunarile numeroase, fie ele si ale familiei extinse, acest lucru nu inseamna ca nu ne putem bucura de aceasta mare si importanta sarbatoare. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa petreci Pastele intr-un mod nu doar frumos, ci si sanatos.

    Daca ai tinut post, cumpatarea trebuie sa fie un reper esential. Dupa cateva saptamani de regim alimentar restrictiv, sa abuzezi brusc de mancare nu este deloc o idee fericita. Nu doar ca iti poate provoca stari de rau, insa asemenea evenimente nefericite iti pot compromite si imunitatea, atat de importanta in aceasta perioada. Asadar, oricat de tentante ar fi mancarurile pregatite pentru masa festiva, gusta-le in cantitati moderate,

    Bea mult apa, in timpul mesei. Acesta este un sfat care vine in completarea celui anterior. Apa te ajuta sa procesezi mai bine mancarea si, in plus, iti regleaza functiile organismului, in cazul in care consumi alcool. Evident, si cantitatile de bauturi alcoolice trebuie consumate cu aceeasi moderatie, pentru a-ti pastra nu doar sanatatea, ci si atmosfera placuta de la masa de sarbatoare.

    In cazul in care printre musafiri se afla si mai multi copii, incearca sa ii separti pe grupe de varsta, in asa fel incat sa le fie mai usor sa isi gaseasca interese comune si sa evite conflictele. Grupele de varsta pe care ti le sugeram sunt: copii mai mici de 5 ani, copii intre 6 si 9 ani si copii mai mari. Le va fi mai simplu sa se imprieteneasca si sa isi gaseasca jocuri interesante pentru fiecare membru al grupului. De asemenea, este o idee excelenta sa pregatesti, inca inainte de sosirea invitatilor, cateva jocuri tentante pentru fiecare grupa de vasrta.

    Orice s-ar intampla, pastreaza-ti buna dispozitie. Putine lucruri sunt perfecte, iar mesele in familie nu fac parte intotdeauna dintre acestea. Pentru echilibrul tau sufletesc este mai bine sa nu ai asteptari ca acest eveniment sa fie impecabil si, mai degraba, sa iti propui sa te bucuri doar de prezenta celor dragi si de faptul ca sunteti sanatosi si impreuna.

  • Articole similare