• Care sunt principalele tendinte ale anului 2021



    Dupa un an atat de dificil cum a fost 2020, poate ca moda nu este printre subiectele care iti vin prima data in minte, atunci cand te gandesti la anul care tocmai a inceput. Dincolo de provocarile cu care ne confruntam in continuare, 2021 este, insa si un an al sperantei ca viata noastra va reveni la normal cat se poate de repede. Iar preocuparea pentru frumusete si pentru moda face parte din normalitatea multora dintre noi si poate reprezenta chiar un ajutor pentru ridicarea moralului, in perioade complicate. Iata care sunt principalele tendinte ale noului an.

    Tocmai pentru ca spiritul acestui an este reprezentat de speranta si de optimism, imprimeurile vesele si colorate reprezinta una dintre principalele tendinte propuse de designeri. Fie ca vorbim despre modele florale, despre patretele care amintesc de cele de pe tabla de sah sau de imprimeuri de inspiratie baroca, toate sunt la moda. Iar culorile in care stilistii si creatorii de moda le propun sunt dintre cele mai indraznete, asa ca poti alege orice nuanta care iti place si care te inspira.

    In privinta croielii, lucrurile sunt, de asemenea, cat se poate de relaxate. Pandemia a fost, pentru multi dintre noi, o perioada in care prioritatea noastra nu a fost, mereu, mersul la sala si poate ca, macar din cand in cand, ne-am rasfatat cu mancarurile preferate si am renuntat sa numaram caloriile. Designerii au tinut cont de acest lucru si, in 2021, propun croieli largi, confortabile, pe care le putem purta fara grija ca ne dezavantajeaza. Mizeaza, asadar, pe bluze largi, pe suprapuneri de straturi, pe fuste si rochii fluide si pe pantaloni croiti cat se poate de lejer.

    Aceeasi silueta relaxata este prezenta si in croielile gecilor sau ale pardesielor. Marele hit al anului este reprezentat de jachetele de piele, naturala sau artificiala, croite dupa modelul clasicei geci de blugi, insa in varianta usor supradimensionata. O poti purta la aproape orice tinuta, pentru un aer nonsalant si extrem de cool.

  • Articole similare