• Ce gadgeturi te ajuta sa iti supraveghezi starea de sanatate

     



     


    Evolutia tehnologiei se reflecta in toate aspectele vietii noastre, iar sanatatea este unul dintre cele mai importante. Cu atat mai mult in aceasta perioada, este necesar sa fim cat se poate de atenti la starea noastra, pentru a ne asigura ca totul este in regula. Desigur, elementele concrete ale sanatatii noastre trebuie discutate intotdeauna cu un medic si nu este recomandat sa ne autodiagnosticam. Insa putem verifica o serie de parametri, iar, atunci cand avem motive de ingrijorare, sa ne adresam medicului. Iata cateva gadgeturi medicale pe care e bine sa le ai in casa.

    Pulsoximetrul a devenit unul dintre cele mai utilizate aparate, in ultimele luni. Este firesc sa fie asa, pentru ca masoara doua caracteristici vitale: saturatia de oxigen in sange si pulsul. In momentul in care saturatia scade sub 95, este bine sa luam legatura cu medicul de familie, indiferent daca avem sau nu suspiciunea unei infectii cu noul coronavirus.

    Tensiometrul este un alt gadget pe care e util sa il avem la indemana. Masoara tensiunea arteriala si, mai ales dupa varsta de 40 de ani, este bine sa ne asiguram ca aceasta ramana in limitele considerate normale. Daca observam ca tensiunea iese in mod repetat din parametri, trebuie sa ne adresam medicului de familie, pentru a obtine o trimitere catre investigatii cardiologice.

    In cazul in care ai, deja, un diagnostic al unei afectiuni cardiace, trebuie sa stii ca exista aparate care iti pot monitoriza activitatea inimii in permanenta. Performantele tehnice au ajuns atat de sofisticate incat un astfel de gadget poate realiza chiar investigatii de tipul EKG. Fara sa le confundam cu aparatura medicala omologata si prezenta in cabinetele medicilor sau in spitale, este recomandabil sa le avem, totusi, in apropiere, pentru un prim control, atunci cand simtim ca ceva nu este in regula.

  • Articole similare