• Care sunt trendurile in decorarea casei care se vor impune in 2021

    Ca si atunci cand vorbim de moda, trendurile in materie de decoratiuni vin si pleaca. Celebra revista de lifestyle Insider a facut un inventar al tendintelor in materie de decoratiuni care se vor impune in 2021, precum si al celor care vor pali pe parcusul acestui an.

    Bucatariile cu dulapuri si pereti gri, foarte in tendinte pe parcursul anului 2020, vor fi pe un trend descendent in 2021, acestea fiind inlocuite de culori mai pronuntate, precum albastru indigo.

    Interioarele minimaliste in culori de alb stralucitor vor incepe sa fie inlocuite anul acesta de interioare mai colorate. Chiar daca culorile nu vor fi cele din categoria vesele, acestea pot fi tonuri calde, pastelate. De asemenea, in 2021 tendinta va fi aceea de a avea mai multe texturi si modele. Tot in ceea ce priveste peretii, designerii cred ca moda unui perete vopsit distinct, pentru un plus de culoare sau pentru a face spatiul mai atragator, nu va mai fi la fel de imbratisata in 2021. Acestia mizeaza pe pereti intr-o singura culoare, eventual alta decat alb stralucitor sau pereti cu diferite texturi: caramizi, tencuiala, chiar tencuiala aplicata pe rigips.

    In materie de mobilier, designerii cred ca ratanul va fi elementul supriza al anului 2021, folosit chiar si in spatiile interioare. Tendinta generala va fi aceea de a folosi monilier mai usor si in culori mai deschise ca pana acum. De asemenea, acestia prevad intrarea in umbra a mobilierului minimalist inspirat din anii ’50 – ’60 si cresterea in atractivitate a celui traditional, mai somptuos, cu linii rotunde si extrem de confortabil. Motivul este legat de timpul pe care oamenii au inceput sa-l petreaca in casa de la declansarea pandemiei si dorinta acestora de a-si crea spatii calde, primitoare si odihnitoare.

    Preocuparea pentru mediu si sustenabilitate se va reflecta anul acesta si in materie de preferinte pentru obiectele de decor. Materialele sintetice precum nilonul sau polyesterul vor pierde teren in fata celor naturale sau reciclate. Spre exemplu, textilele preferate in 2021 vor fi cele din bumbac, polyester reciclat sau lenjeriile produse cu impact mic asupra mediului.

     

  • Articole similare