• Plimbarea bebelusului, pe timp de iarna

     


    Temperaturile scazute sau zapada nu reprezinta motive sa renunti la plimbarea bebelusului in fiecare zi. Dimpotriva, daca nu exista contraindicatii medicale, acest obicei este unul foarte sanatos. Daca este imbracat adecvat si daca respecti recomandarile expertilor, plimbarea reprezinta o modalitate excelenta de a-l ajuta pe cel mic sa se adapteze la viata extrauterina, inca din primele saptamani. 


    Organismul sau va invata sa isi regleze temperatura, plamanii lui vor primi aer curat, iar toate acestea il vor ajuta sa creasca sanatos. Iata, insa, ce reguli trebuie sa respecti pentru ca intreaga experienta sa fie una placuta si fara riscuri:

    Ce haine ar trebui sa poarte copilul? 

    ÃŽmbraca-ti bebelusul cu o bluza cu maneci lungi, cu pantaloni lungi si include o pereche de sosete. Doua sau trei straturi subtiri va pot ajuta sa va protejati bebelusul de temperaturile reci, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. O regula buna este sa iti imbraci copilul cu haine cu singur strat mai mult decat porti tu.

    Cat de mult ar trebui sa dureze plimbarea?

    Durata ”expeditiei” in natura depinde de mai multi factori. Urmariti-va bebelusul, este primul ”indicator” care va semnaliza daca ii este prea frig, prin indicii precum obraji rosii sau agitatie. Daca bebelusul tau pare ca se simte inconfortabil, este momentul sa va indreptati spre casa.

    Care sunt limitele de temperatura de care ar trebui sa tii cont? 

    Daca temperatura este sub nivelul de inghet, adica 0 grade Celsius, este preferabil doar sa faceti o plimbare rapida in jurul blocului. Daca termometrul ajunge la -5 grade Celsius, specialistii recomanda sa amanati plimbarea pentru o zi mai calda. Conteaza, de asemenea, daca este sau nu vant, pentru ca acesta poate amplifica senzatia de frig. Daca temperaturile sunt pozitive, atunci va puteti bucura in voie de aerul curat si de experienta minunata a primelor plimbari impreuna cu micutul. Ele vor deveni, cu siguranta, unele dintre cele mai frumoase amintiri din viata de parinte.

  • Articole similare