• Cartile de colorat sau terapia prin arta  Cine a spus ca desenatul este doar pentru copii? De fapt, cartile de colorat si creioanele sunt la fel de tentante si pentru adulti, acestea devenind in ultimii ani un adevarat hobby pentru foarte multi dintre cei care, fie isi cautau o pasiune, fie un debuseu. Numarul si modelele cartilor de colorat pentru adulti au crescut foarte mult, asa ca, oferta este generoasa pentru oricine se hotaraste pentru o astfel de petrecere a timpului liber.

  Terapia prin arta, spun cercetatorii in boli mentale, reinstaleaza sanatatea mintala si ajuta persoana care o practica la explorarea emotiilor, reconcilierea conflictelor interioare si redobandirea concentrarii. A colora este nu numai o forma de calmare si terapie, ci si un mod interesant de a-ti regasi eul artistic.

  In ceea ce priveste efectul coloratului asupra anxietatii, psihologii au aratatat prin studii ca nivelurile de anxietate ale adultilor scad atunci cand coloreaza mandale - modele indiene cu forme geometrice. De ce se intampla asta ? Pentru ca, in timpul coloratului, mintea se deconecteaza de la gandurile apasatoare, concentrandu-se doar pe moment.

   De ce trebuie sa tii cont cand incepi sa colorezi ?

  ·         Cumpara cartile pe rand. Incepe una, termin-o si apoi treci la urmatoarea.

  ·         Nu te grabi. Coloreaza in propriul tau ritm si bucura-te de ceea ce faci.

  ·         Incearca mai multe tipuri de creioane.

  ·         Cand incepi sa colorezi, aseaza o foaie dedesubt pentru a evita ca celelalte pagini sa aiba urmele paginii de dinainte.

  ·         Ascute creionul mai mult decat crezi ca este necesar.

  ·         In timp, poti face un mix de creioane cu carioci.

 • Articole similare