• Trei locuri de poveste din Romania de vizitat in aceasta iarna

     



    Romania este plina de locuri frumoase care merita vizitate in orice anotimp. Iarna insa, majoritatea celor care isi doresc o iesire se inghesuie pe Valea Prahovei sau in Poiana Brasov. Cu toate acestea, Romania are si alte locuri frumoase in care iarna este de poveste si unde se pot practica si sporturile de iarna. Iata trei dintre acestea :

     

    Zona Moldovita – Vatra Dornei. Probabil ca multi dintre voi ati auzit de Mocanita din Maramures, insa trebuie sa stiti ca o Mocanita care strabate o zona la fel de pitoreasca este Mocanita Moldovita sau Hutulca, numita asa dupa numele populatiei de origine ucrainiana, hutii din Bucovina. Traseul Mocanitei Hutulca este absolut mirific, mai ales daca aveti norocul sa prindeti putina zapada. In afara perioadelor de sarbatori, Mocanita functioneaza doar in anumite zile si doar o singura data pe zi. De aceea, este important sa va luati informatii corect si eventual sa va rezervati biletele inainte.

     

    Nu departe de Moldovita, aveti statiunea Vatra Dornei, supranumita si perla Bucuvinei. La Vatra Dornei exista un domeniu skiabil format din patru partii de ski, cu grade diferite de dificultate, patinoar, trasee montane, posibilitatea de agrement cu snowmobilul, precum si bai termale. De asemenea, puteti incerca si sporturi extreme, precum datul cu parapanta.

     

    Paltinis sau cea mai veche statiune din Romania. Inaugurata in 1894, Paltinis este cea mai veche statiune montana din Romania si are ceva absolut special care s-a pastrat de-a lungul anilor. La Paltinis puteti skia in voie, in special daca sunteti incepator si cautati pante mai molcome. Pe partiile Platos, Panorama Sibiului, Soarelui, Poiana Poplacii, Arena conditiile de schi sunt foarte bune. De asemenea, in timpul sejurului, exista optiuni de antrenament si pentru cei mici. Daca ati obosoit de atata skiat, puteti face o vizita la Schitul Paltinis pentru reculegere spirituala.

     

    Statiunea Straja, in apropiere de Petrosani. Statiunea Straja insumeaza 26 de kilometri de domeniu skiabil si are 11 instalatii de transport pe cablu. Statiunea este dotata cu telescaun, teleschi si banda pentru incepatori. In afara practicarii schiului, in apropierea statiunii Straja se afla Castelul Corvinilor sau Pestera Bolii.

     

  • Articole similare