• Cum sa incepi un stil de viata sanatos


     


    Poate mai mult decat oricand, este perioada perfecta sa reflectam asupra stilului nostru de viata, cu tot ce implica el. Un stil de viata sanatos inseamna mai mult decat grija pentru alimentatie sau efortul de a renunta la obiceiurile care ne fac rau. El este o cale de a ajunge in echilibru cu noi insine, de a ne regasi in cea mai buna forma fizica si spirituala. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti gasesti acel mod de a trai care iti aduce efecte benefice, pe termen lung.

    Inainte de orice, identifica obiceiurile rele sau nesanatoase din viata ta pe care vrei sa le schimbi. Gandeste-te la motivele pentru care vrei sa faci fiecare schimbare. In ele vei gasi motivatia de care ai nevoie pentru a mentine aceste transformari pe termen lung. 

    Asuma-ti responsabilitatea pentru efectuarea acestor modificari. Fiecare alegere pe care o faci este a ta si trebuie sa fii constienta de acest lucru, renuntand la a gasi scuze sau pretexte in momentele in care lucrurile nu decurg exact asa cum ai vrea.

    Elimina, rand pe rand dar cu determinare, factorii care declanseaza lucruri negative in viata ta. Daca social media te face sa te simti rau in legatura cu tine, sterge contul de Facebook sau pe cel de Instagram. Daca consumul de alcool te face sa tanjesti o tigara, ia o pauza de la alcool. Procedeaza la fel cu fiecare lucru care te tine departe de scopul tau.

    Crede ca te poti schimba.  Este o conditie esentiala pentru a reusi. Tu esti cel mai important suporter al tau.

    Pe de alta parte, trebuie sa intelegi ca va fi nevoie de timp si ca vor exista si momente grele. Schimbarea nu este usoara si ar putea exista zile in care esuezi. Sunt doar momente pe care trebuie sa le depasesti si vor fi compensate de fiecare reusita care urmeaza, dupa ce treci peste ele.

    Incepe cu pasi mici, dar fara sa dai inapoi. Daca ai nevoie de un ritm mai incet pentru a produce schimbarea, nu e nicio problema. Important este sa ajungi si sa ramai la destinatie, nu viteza cu care faci acest lucru.


  • Articole similare