• Cum sa faci sport acasa

     


    Pandemia a fost, pentru multi dintre noi, momentul in care toata rutina noastra s-a schimbat. Axest lucru include si activitatea fizica. Chiar daca, acum, salile de fitness sunt deschise, daca te simti mai in siguranta sa faci sport in propria casa este o alegere cat se poate de valida. De asemenea, este de apreciat ca nu vrei sa renunti la acest obicei sanatos. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti mentii forma fizica prin exercitii la domiciliu.

    In primul rand, trebuie sa tii la indemana echipamentul de sport. Vei avea nevoie de el si daca exersezi acasa. Echipamentul adecvat iti asigura confortul necesar pentru activitatea sportiva si, oricat ar parea de comod, nu este indicat sa faci miscare in pijama sau in haine de casa.

    Daca esti convinsa ca vei mentine acest stil de antrenamente pentru mai mult timp si ca nu te vei intoarce prea curand la sala, atunci merita sa investesti si in aparatura. Nu asculta pe cei care spun, ironic ca banda de alergat sau crosstrainerul vor ajunge ”cuier de haine”. Daca sportul face parte din viata ta, cu siguranta nu se va intampla acest lucru.

    Daca sportul acasa este doar o solutie temporara, atunci limiteaza-ti achizitiile la obiecte mai putin costisitoare: niste gantere, un stepper simplu, o bara de tractiuni sau un covor pentru exercitii la sol si pilates.

    Oricare ar fi rutina ta, nu uita de cele cinci etape indicate in orice sesiune de antrenament:

         ÃŽncalzirea

         Antrenamentul cardiovascular (aerobic)

         Exercitii de rezistenta (consolidare a fortei)

         Exercitii pentru flexibilitate.

         Stretchingul de final

    Daca intr-o zi te preseaza timpul, creste intensitatea antrenamentului. ÃŽn loc de sesiunea obisnuita de 45 de minute cu bicicleta stationara, alege un program mai greu pentru 25 de minute si intensifica efortul cat poti de mult.

    Daca nu esti genul care prefera sa isi creeze singura antrenamentul,, exista videoclipuri de fitness din abundenta - oferind de la kickbox la bellydancing sau Pilates. Le poti gasi in librarii, in magazine  sau pe web. Asigura-te ca alegi unul care sa fie potrivit pentru nivelul tau de pregatire fizica.

  • Articole similare