• Cum il imbracam pe bebe in prima lui iarna


     Desi iernile nu mai sunt de cativa ani ce erau odata, ne asteptam ca in perioada urmatoare sa avem cel putin un episod mai lung de iarna adevarata, cu temperaturi negative si zapada. Pentru proaspetii parinti, vremea rece este de multe ori o spaima legata de posibila imbolnavire a bebelusului. Insa daca bebe este imbracat adecvat, temperatura de afara nu trebuie sa fie o piedica care sa ne tina cu bebe in casa. Atat timp cat afara nu ploua si nu bate vantul, bebe poate iesi in continuare la aer proaspat, evident imbracat potrivit pentru iarna.

    Ca si regula de baza, bebe trebuie sa aiba un strat in plus de haine fata de cele ale parintelui. Daca tu ai doar un pulover gros si geaca, bebe are nevoie de inca un strat. In general, este vorba chiar de primul strat, cel care vine in contact cu pielea. Body-urile tip maiou, body-urile cu maneca scurta sau lunga, cu capse pe burtica pentru nou-nascuti sau cu capse la umar, acestea nu trebuie sa lipseasca din tinuta bebelusului. Ele constituie un prim strat protector, sunt extrem de confortabile pentru bebe si totodata nu lasa scutecul sa se desfaca. In magazinele cora, precum si pe cora.ro, exista multe optiuni de body-uri pentru fetite si baietii, astfel incat bebelusii sa se simta protejati, dar si rasfatati.

    Imbracarea in straturi functioneaza pentru asigurarea caldurii necesare bebelusului. De asemenea, extremitatile trebuie ingrijite corect. Pentru zilele geroase, bebe are nevoie de caciula groasa, manusi si salopeta groasa cu terminatii pentru picioare sau botosi speciali. Daca lui bebe ii place sa doarma afara si il plimbati in carucior, trebuie sa va asigurati ca acesta este prevazut cu husa pentru iarna. De asemenea, chiar daca salopeta lui bebe este groasa, in cazul in care planuiti o plimbare mai lunga, husa pentru iarna a caruciorului s-ar putea dovedi insuficienta, asa ca luati si o paturica groasa. Daca bebe este purtat in sistem de purtare, atunci este suficienta o protectie de iarna pe care sa o atasati sistemului. Atunci cand bebe este purtat, face schimb de caldura cu corpul mamei si este mult mai protejat, ceea ce inseamna ca acesta nu trebuie imbracat foarte gros. Este suficient un body, o bluza subtire si o salopeta nu foarte groasa.

    Daca bebe a crescut si face deja primii pasi, zilele ploioase si cele cu zapada nu trebuie sa va tina in casa. Pentru acestea exista outfit-uri speciale : salopetele de ploaie si de zapada. La ele asortati cizme de ploaie sau ghete de zapada si bebe este gata pentru explorare.


    Mai presus de toate, nu renuntati sa-l scoateti pe bebe afara, pentru ca iesirile ii fortifica corpul si imunitatea.



  • Articole similare