Supa minestrone, una dintre creatiile gastronomiei italiene, reprezinta un fel de mancare extrem de sanatos. Plina de vitamine si satioasa, ea reprezinta inclusiv un plus pentru imunitatea noastra, atat de necesara in aceasta perioada. Iata cum poti sa o prepari rapid si comod, chiar la tine acasa:
Ingrediente:
- ulei de masline
- 200g fasii de bacon, cu soriciul indepartat si tocate marunt
- 2 morcovi mari, curatati si tocati grosier
- 6 tulpini de telina, taiate si tocate grosier
- 6 catei de usturoi, taiati subtire
- 2 cepe, tocate grosier
- 2 cartofi, tocati grosier
- 1 lingura piure de rosii
- 400g rosii tocate
- Mirodenii dupa preferinta
- 0,75 litri supa de legume nesarata
- 3 dovlecei, taiati si tocati grosier
- 1 mana de paste pentru supa
- 1 mana de patrunjel proaspat, cu frunze tocate marunt
- 100g parmezan, ras fin
Preparare
Metoda
ÃŽncalziti uleiul intr-o cratita mare la foc mediu. Adaugati baconul si prajiti 2-3 minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca
Adaugati morcovii, telina,
usturoiul si ceapa si prajiti timp de 4-5 minute, amestecand des. Adaugati
cartofii si prajiti 4-5 minute, amestecand ocazional, pana se inmoaie.
Se amesteca piureul de rosii
si se fierbe timp de 1 minut, apoi se adauga rosiile, mirodeniile si supa de
legume si se aduce la fierbere. Reduceti focul, apoi fierbeti usor timp de 30
de minute.
Adaugati dovleceii si
pastele de supa si reluati fierberea. Reduceti focul, acoperiti tigaia cu
capacul, apoi fierbeti timp de 5-8 minute, sau pana cand pastele sunt fragede.
Pentru a servi, turnati supa
in boluri, apoi presarati patrunjel si parmezan.