• Supa minestrone, o doza de sanatate in farfurie



    Supa minestrone, una dintre creatiile gastronomiei italiene, reprezinta un fel de mancare extrem de sanatos. Plina de vitamine si satioasa, ea reprezinta inclusiv un plus pentru imunitatea noastra, atat de necesara in aceasta perioada. Iata cum poti sa o prepari rapid si comod, chiar la tine acasa:


    Ingrediente:

    • ulei de masline
    • 200g fasii de bacon, cu soriciul indepartat si tocate marunt
    • 2 morcovi mari, curatati si tocati grosier
    • 6 tulpini de telina, taiate si tocate grosier
    • 6 catei de usturoi, taiati subtire
    • 2 cepe, tocate grosier
    • 2 cartofi,  tocati grosier
    • 1 lingura piure de rosii
    • 400g rosii tocate
    • Mirodenii dupa preferinta
    • 0,75 litri supa de legume nesarata
    • 3 dovlecei, taiati si tocati grosier
    • 1 mana de paste pentru supa
    • 1 mana de patrunjel proaspat, cu frunze tocate marunt
    • 100g parmezan, ras fin

     

    Preparare

    Metoda

    Încalziti uleiul intr-o cratita mare la foc mediu. Adaugati baconul si prajiti 2-3 minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca

    Adaugati morcovii, telina, usturoiul si ceapa si prajiti timp de 4-5 minute, amestecand des. Adaugati cartofii si prajiti 4-5 minute, amestecand ocazional, pana se inmoaie.

    Se amesteca piureul de rosii si se fierbe timp de 1 minut, apoi se adauga rosiile, mirodeniile si supa de legume si se aduce la fierbere. Reduceti focul, apoi fierbeti usor timp de 30 de minute.

    Adaugati dovleceii si pastele de supa si reluati fierberea. Reduceti focul, acoperiti tigaia cu capacul, apoi fierbeti timp de 5-8 minute, sau pana cand pastele sunt fragede.

    Pentru a servi, turnati supa in boluri, apoi presarati patrunjel si parmezan.

  • Articole similare