• Cum sa cureti cuptorul dupa sarbatori

     


    Nu-i asa ca si pentru voi gatitul a fost principala preocupare dar si relaxare in timpul sarbatorilor de iarna? Acum ca acestea au trecut, este timpul pentru putina curatenie! Mai ales cuptorul, care a fost piesa de lance a operatiunilor, merita o atentie speciala. Desi pe piata exista multe produse de curatare a cuptorului, multe dintre acestea nu au eficienta asteptata. De aceea, noi va reamintim tehnici mai clasice pentru a scapa de grasimea si murdaria din cuptor, mai ales dupa o sesiune de gatit atat de intensa ca cea din timpul sarbatorilor. In plus, folosind aceste trucuri, mainile si caile voastre respiratorii nu vor fi expuse la substante chimice puternice. Iata ce aveti de facut:

     

    Preparati un detergent natural din bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie si otet. Pentru o aplicare mai simpla, solutia obtinuta o puteti pune intr-un recipient cu pulverizator. Dupa ce ati acoperit toate partile cu murdarie si grasime cu detergentul preparat, incalziti cuptorul la 180 de grade pentru 10 minute. Lasati-l sa se raceasca si apoi stergeti cu o laveta curata.

     

    Un alt mod la fel de eficient de a indeparta petele si grasimea inatarita este de a aplica pe acestea o pasta de bicarbonat de sodiu si apa. Pasta o puteti aplica in tot cuptorul, inclusiv pe geamul usii, dupa ce in prealabil ati scos gratarele. Frecati bine cu un burete mai aspru si apoi indepartati murdaria cu o laveta curata. Daca au mai ramas pete de bicarbonat de sodiu, curatati-le cu putin otet aplicat cu un pulverizator.

     

    Daca partea cu indepartatul murdariei din cuptor nu a fost atat de grea, curatarea gratarelor este o adevarata provocare. Noi avem insa un truc care v-ar putea scapa de efort. Aplicati o pudra de curatare peste gratare pe care le scufundati apoi intr-o baie de apa fierbinte si le lasati la inmuiat pana a doua zi. Astfel, gratarele se vor curata mult mai usor.

     

    Pentru geamul cuptorului, aplicati aceeasi crema obtinuta din bicarbonat de sodiu si apa sau bicarbonat de sodiu si zeama de lamaie si lasati-o sa actioneze timp de o ora si jumatate. Curatati apoi cu apa calda si laveta curata. O alta metoda la fel de eficienta este aceea de a dizolva o pastila pentru masina de spalat vase si de a curata geamul cuptorului cu solutia obtinuta.

  • Articole similare