• 5 statiuni de schi mai putin aglomerate


    Februarie este in general luna cand gasesti zapada oriunde in zona de munte, iar iubitorii de schi se pot bucura de partii bune. Din pacate, acestea sunt si foarte aglomerate pentru ca mai toti pasionatii isi iau mini vacante pentru a se bucura din plin de ultima luna de iarna. In mod evident, majoritatea se inghesuie pe partiile de pe Valea Prahovei, chiar daca in tara sunt si alte domenii schiabile unde poti evita cu mai mult success alglomeratia. Iata cinci dintre acestea unde poti merge la schi mai relaxat :

     

    Partiile din statiunea Straja. Aflata in apropiere de Petrosani, in bazinul Valea Jiului, domeniul schiabil Straja are 26 de kilometri de partii si un peisaj superb. Pasionatii de schi vor gasi aici 12 partii, cea mai lunga de 8 km, accesibile cu telegondola sau telescaunul. In ceea ce priveste preturile, acestea pot fi chiar si de doua ori mai mici la abonamentele zilnice sau la serviciul de inchirieri echipamente. Singurele dezavantaje sunt legate de drumul mai lung si de vremea uneori capricioasa, domeniul fiind chiar intre munti.

     

    Partia de la Paltinis. Domeniul de la Paltinis este pretabil in special pentru incepatorii sporturilor de iarna, iubitori de schiuri sau snowbord-uri. Partiile sunt bine intretinute, exista un telescaun si o nocturna disponibila in weekenduri. Chiar daca nu dispune de infrastructura altor statiuni, Paltinis este locul perfect pentru drumetii si conectare cu natura.

     

    Partiile de la Ranca. Aflata la 270 de km de Bucuresti, in judetul Gorj, statiunea Ranca este un loc inca insuficient descoperit pentru schiat. Ranca are patru partii de schi, toate dotate cu teleschi, iar cea pentru incepatori are si nocturna. Exista si un telescaun care deserveste trei din cele patru partii. Cele patru partii sunt poate mai putin ofertante pentru avansati, insa pentru cei care au un nivel mediu si debutant sunt ideale pentru imprietenirea cu acest sport. Un alt motiv de bucurie este ca la Ranca, datorita altitudinii, zapada tine din Septembrie pana la inceputul lunii Mai.

     

    Partiile din Arieseni. Pe domeniul schiabil Vartop exista trei partii amenajate, dintre care cea mai lunga are 1 km. Fiind un domeniu schiabil mic, unde vin in special locuitorii din zona, probabilitatea de a gasi un monitor care sa te initieze intr-ale schiului este destul de mica. Prin urmare, asigura-te ca mergi cu prieteni sau membri au familiei de la care poti invata pe cont propriu.

     

    Partiile din Muntii Sureanu sau Poarta Raiului

    Aflat la aproximativ 82 de km de Sebes, domeniul schiabil Poarta Raiului din Muntii Sureanu are 10 partii cu o lungime totala de 11 kilometri. Partiile sunt neaglomerate si de dificultate medie spre mare, prin urmare sunt destinate in special avansatilor. De altfel, domeniul nu este o statiune, ci doar un domeniu schiabil destinat celor care stapanesc acest sport si vin pentru el, nu pentru divertisment.

     

     

  • Articole similare