• Ce schimbari au fost introduse in platformele educationale Google

     


    Google Classroom si Google Meet sunt doua dintre cele aplicatiile cele maii folosite de milioane de elevi din intreaga lume. Compania Google a anuntat, recent, peste 50 de modificari in platformele sale destinate scolilor. Dat fiind ca educatia online va face parte, probabil, pentru multa vreme din viata noastra, este bine sa le cunosti. Iata cateva dintre modificari:

    Urmatoarea era a G Suite for Education, Google Workspace for Education, le ofera profesorilor mai multe optiuni si control.


    Noi instrumente vin in Classroom, inclusiv analize avansate pentru a ajuta administratorii sa inteleaga mai bine utilizarea si sincronizarea listei, pentru a le economisi timp pentru configurarea cursurilor.

    Noile functii care apar in Meet le ofera educatorilor mai multa vizibilitate si control, inclusiv posibilitatea de a stabili politici pentru cine poate participa la apelurile video ale scolii lor.

     

    ÃŽn sistemul de operare Chrome, Google anunta peste 40 de modele noi de Chromebook construite pentru educatie, cu informatii despre cum sa le alegem pe cele potrivite pentru nevoile unice ale fiecarei scoli si peste 500 de politici ale Consolei de administrare care vor ajuta la gestionarea si optimizarea flotelor Chromebook.

    Pentru scolile care doresc sa inteleaga nevoile elevilor si sa asigure asistenta la nivel de invatare digitala si personala, serviciile Google Cloud Student Success Success ofera o serie noua de optiuni.

    Mai tarziu in acest an, vor fi adaugate functii pentru incarcarea temelor realizate initial pe caiete, precum si pentru ca aplicatia Android Classroom sa functioneze offline, astfel incat elevii sa isi poata descarca temele si sa le finalizeze fara a se baza pe o conexiune stabila.

    Reactiile emoji din Meet vor sosi si ele in platforma anul acesta, oferind elevilor modalitati usoare de a se implica in conversatia cu profesorul. Meet va functiona si mai bine daca aveti latime de banda scazuta, astfel incat elevii cu conexiuni la internet mai slabe nu vor mai avea probleme de conectare.

    ÃŽn plus, noile functii de accesibilitate, cum ar fi cursorul color pe Chromebookuri si accesul Switch, permit elevilor sa invete cu instrumente care se potrivesc nevoilor lor.

  • Articole similare