Somon copt cu miere, soia și orez cu legume
22 min
2 Porţii
Ingrediente
- 2 fileuri
de somon
- 1 linguriță
de miere lichidă
- 2 lingurițe
de sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
- 1 ardei
iute roșu
- 2 maini
de buchețele de broccoli
- 1 linguriță
de ulei de gătit
- 1 plic
de orez
auriu cu legume sau orez
integral cu legume Uncle Ben’s
Preparare
- Preîncălziți
cuptorul la 180 °C și așezați o folie de aluminiu într-o tavă de copt. Preîncălziți
o tigaie mare de gătit sau o tavă la foc mediu.
- Într-un
bol amestecați mierea și sosul de soia pentru a obține o pastă. Așezați
fileurile de somon pe tava de copt, cu partea cu piele în jos, aplicați
pasta de soia și miere pe fileurile de somon, frecând.
- Tăiați
un ardei iute pe lungime și așezați câte o jumătate pe fiecare file de
somon.
- Introduceți
fileurile de somon la cuptor și coaceți timp de 10-12 minute.
- În
tigaia preîncălzită, adăugați 2 lingurițe de ulei de gătit și lăsați să se
încingă. Adăugați buchețelele de broccoli în tigaie și gătiți-le timp de
3-5 minute, agitând tigaia ocazional, până când buchețelele de broccoli
prind o culoare maronie. Când prind o culoare uniformă, scoateți-le din
tigaie și lăsați-le la o parte.
- Încălziți
plicurile de orez.
- După
ce s-a copt somonul, serviți cu o mână de broccoli și orez!