• Somon copt cu miere, soia și orez cu legume

     



    Somon copt cu miere, soia și orez cu legume

    22 min

    2 Porţii

    Ingrediente

    Preparare

    1. Preîncălziți cuptorul la 180 °C și așezați o folie de aluminiu într-o tavă de copt. Preîncălziți o tigaie mare de gătit sau o tavă la foc mediu.
    2. Într-un bol amestecați mierea și sosul de soia pentru a obține o pastă. Așezați fileurile de somon pe tava de copt, cu partea cu piele în jos, aplicați pasta de soia și miere pe fileurile de somon, frecând.
    3. Tăiați un ardei iute pe lungime și așezați câte o jumătate pe fiecare file de somon.
    4. Introduceți fileurile de somon la cuptor și coaceți timp de 10-12 minute.
    5. În tigaia preîncălzită, adăugați 2 lingurițe de ulei de gătit și lăsați să se încingă. Adăugați buchețelele de broccoli în tigaie și gătiți-le timp de 3-5 minute, agitând tigaia ocazional, până când buchețelele de broccoli prind o culoare maronie. Când prind o culoare uniformă, scoateți-le din tigaie și lăsați-le la o parte.
    6. Încălziți plicurile de orez.
    7. După ce s-a copt somonul, serviți cu o mână de broccoli și orez!


  • Articole similare