• Budincă de orez fierbinte cu cremă de cafea

     


    Budincă de orez fierbinte cu cremă de cafea

    25 min

    4 Porţii

    Ingrediente

    • 800ml lapte
    • 250g orez basmati sau cu bob lung Uncle Ben's
    • 200ml frișcă
    • 100g zahăr din trestie de zahăr
    • 8 linguri de lichior de cafea
    • 2 linguriţe de cafea măcinată
    • coajă de portocale proaspătă pentru ornat

    Preparare

    1. Amestecaţi orezul cu laptele, zahărul și cafeaua.
    2. Fierbeţi la foc mic timp de 15 minute fără capac.
    3. Între timp, bateţi frișca.
    4. Când crema de orez este gata, adăugaţi mai întâi lichiorul de cafea, apoi jumătate din frișcă.
    5. Serviţi în boluri, folosind frișca rămasă la garnisit. Ornaţi cu coajă de portocale.
  • Articole similare