Suntem abia in luna februarie, insa deja iti e dor
de sezonul cald si abia astepti sa mergi, din nou, la o terasa, unde sa te
delectezi cu o portie de midii? Nu e nevoie sa astepti sosirea verii, le poti
prepara chiar in bucataria ta, in doar 30 de minute. Iata reteta:
Ingrediente
1.75kg midii
1 catel de usturoi, tocat marunt
2 cepe rosii, tocate marunt
15g unt
o legatura combinata de patrunjel, cimbru si
frunze de dafin
100 ml vin alb sec sau cidru
120ml smantana
un pumn de frunze de patrunjel, tocat grosier
paine prajita sau crocanta, pentru servire
Preparare:
Spalati midiile sub un jet consistent de apa rece.
Aruncati-le pe cele deschise care nu se pot inchide cand sunt stranse usor.
Scoateti portiunile dure si fibroase care ies din
cochiliile bine inchise. Eliminati eventualele crustacee mici care s-ar putea
ascunde in ele, cu ajutorul unui cutit mare,
Dati midiile printr-o alta clatire rapida pentru a indeparta bucatile
mici de coaja.
Se inmoaie usturoiul si ceapa rosie in unt cu
legatura de mirodenii, intr-o tigaie suficient de mare pentru a incapea in ea
si toate midiile - ar trebui sa fie doar pe jumatate plina.
Adaugati midiile si vinul sau cidrul, mariti
focul, apoi acoperiti-le si lasati-le sa fiarba in aburi si in sucurile proprii
timp de 3-4 minute. Agitati tigaia din cand in cand.
Scoateti legatura de mirodenii, adaugati smantana
si patrunjelul tocat si luati-le de pe foc.
Se pune in patru boluri mari incalzite si se
serveste cu multa paine crocanta sau prajita.