• Midii marinière, cu smantana, usturoi si patrunjel

     



    Suntem abia in luna februarie, insa deja iti e dor de sezonul cald si abia astepti sa mergi, din nou, la o terasa, unde sa te delectezi cu o portie de midii? Nu e nevoie sa astepti sosirea verii, le poti prepara chiar in bucataria ta, in doar 30 de minute. Iata reteta:

     

    Ingrediente

    1.75kg midii

    1 catel de usturoi, tocat marunt

    2 cepe rosii, tocate marunt

    15g unt

    o legatura combinata de patrunjel, cimbru si frunze de dafin

    100 ml vin alb sec sau cidru

    120ml smantana

    un pumn de frunze de patrunjel, tocat grosier

    paine prajita sau crocanta, pentru servire

     

    Preparare:

    Spalati midiile sub un jet consistent de apa rece. Aruncati-le pe cele deschise care nu se pot inchide cand sunt stranse usor.

     

    Scoateti portiunile dure si fibroase care ies din cochiliile bine inchise. Eliminati eventualele crustacee mici care s-ar putea ascunde in ele, cu ajutorul unui cutit mare,  Dati midiile printr-o alta clatire rapida pentru a indeparta bucatile mici de coaja.

     

    Se inmoaie usturoiul si ceapa rosie in unt cu legatura de mirodenii, intr-o tigaie suficient de mare pentru a incapea in ea si toate midiile - ar trebui sa fie doar pe jumatate plina.

     

    Adaugati midiile si vinul sau cidrul, mariti focul, apoi acoperiti-le si lasati-le sa fiarba in aburi si in sucurile proprii timp de 3-4 minute. Agitati tigaia din cand in cand.

     

    Scoateti legatura de mirodenii, adaugati smantana si patrunjelul tocat si luati-le de pe foc.

     

    Se pune in patru boluri mari incalzite si se serveste cu multa paine crocanta sau prajita.

     

  • Articole similare