• The Queen’s Gambit, serialul care te poate ajuta sa iti descoperi o noua pasiune

     


    Dupa un an de pandemie, devine din ce in ce mai dificil sa gasim solutii creative pentru a ne umple timpul liber. Daca inca nu ai vazut serialul The Queen’s Gambit, ti-l recomandam cu caldura, pentru ca acesta poate face mai mult decat sa iti ocupe cateva ore: te poate inspira sa incerci si tu sahul, cel mai provocator joc pentru mintea umana. Daca va reusi sa iti trezeasca interesul, vei putea conta pe un nou mod de a-ti dezvolta capacitatile intelectuale si, de ce nu, de a te bucura de provocarile unor partide interesante. Nici macar nu ai nevoie de un partener in casa, exista deja multe aplicatii cu ajutorul carora poti juca sah cu oameni de pe tot globul.

    Insa, pana sa constati daca te-ar tenta sa inveti sa joci sah, acest serial iti ofera si o poveste foarte interesanta, jucata si filmata minunat, si care a castigat, deja, multe premii prestigioase.

    Începand cu mijlocul anilor 1950 si incepand cu anii 1960, serialul urmareste viata lui Beth Harmon (al carei rol este interpretat de Anya Taylor-Joy), o fetita orfana care, pe masura ce se transforma in  femeie matura, urca in clasamentele mondiale de sah, in timp ce se lupta cu dependenta de droguri si alcool.

    Garry Kasparov, fost campion mondial la sah si considerat pe scara larga unul dintre cei mai mari jucatori din istorie, a avut rolul de consultant al serialului, pentru a asigura autenticitatea.

    Kasparov spune ca succesul serialului „The Queen’s Gambit” va stimula si mai mult atractia globala fata de joc.

    „Cred ca sahul este in crestere acum in America si in intreaga lume”, a declarat Kasparov pentru Christiane Amanpour de la CNN. „Dar cred ca aceasta serie va face o treaba excelenta promovandu-l in continuare si ma astept acum la un boom, deoarece ajuta la respingerea imaginii jocului de sah ca ceva care te-ar putea transforma intr-un tocilar”, a spus Kasparov.

    Federatia Internationala de Șah (FIDE) a anuntat ca, in cele 10 zile urmatoare lansarii „The Queen’s Gambit”, cautarea cuvintelor „seturi de sah” pe eBay a crescut cu 273% – adica a existat o cautare la fiecare sase secunde.

  • Articole similare