• Paprikas de pui, o surpriza placuta la pranz

     


    Oricat de iscusite am fi in bucatarie, se intampla uneori sa ramanem in pana de inspiratie, atunci cand vine vorba sa gatim carne de pui. Felurile de preparare din bucataria traditionala sunt deja arhicunoscute si tind sa devina monotone. Iata o reteta originala, cu ajutorul careia ii vei suprinde pe comeseni cu un pui gatit altfel decat se obisnuisera:

    Ingrediente

    • 1 pui mare, intreg (sau utilizati 2 pulpe mari de pui si 2 piepti, taiati in jumatati)
    • sare
    • 2 linguri de ulei de masline
    • o lingura de unt
    • 1 ceapa, tocata
    • 2-3 catei de usturoi, tocati
    • 2 linguri de boia dulce sau 1 lingura de boia dulce si una de boia iute
    • 1 lingura faina
    • 285 ml supa de pui
    • 3 linguri de patrunjel, proaspat tocat
    • 2 ardei rosii, cu semintele indepartate, taiati in fasii de 1cm
    • 4 rosii mari coapte, tocate grosier
    • 250 ml smantana
    •  

     

    Frecati bucatile de pui cu sare. ÃŽncalziti uleiul si untul intr-o tigaie mare cu fund greu si rumeniti puiul peste tot timp de cateva minute. Scoateti puiul din tigaie si puneti-l pe o parte.

    ÃŽn aceeasi tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le timp de aproximativ 5 minute. Adauga boiaua, apoi faina si amestecati pana se combina - cu grija sa nu ardeti amestecul.

    Adaugati bulionul si amestecati. Puneti bucatile de pui in tigaie, adaugand un pic de supa de pui daca amestecul pare prea scazut. Adaugati jumatate din patrunjel si aduceti la fierbere. Adaugati fasiile de ardei rosu, reduceti focul si fierbeti timp de 10 minute. Se amesteca rosiile si se fierbe usor timp de aproximativ 1 ora.

    Cand puiul este fiert, luati tigaia de pe foc. Se amesteca smantana si patrunjelul ramas. Condimentati dupa gust si serviti.

  • Articole similare