• Tendintele in machiaj ale anului 2021

     


    Oricat ar fi parut de bizar pana acum, tendintele acestui an in materie de machiaj sunt influentate mai putin de contextul cultural sau de influenceri, ci de acel factor care a schimbat atat de mukte in viata noastra: pandemia. Adaptarea la masurile de protectie sanitara are efect si asupra trendurilor in make-up. Iata-le pe cele mai importante:

     

    Purtarea mastii de protectie este cel mai important factor care i-a determinat pe stilisti sa isi calibreze abordarea din acest an. In conditiile in care cea mai mare parte a fetei este acoperita, elementul principal al fizionomiei noastre este reprezentat de ochi. Iar dorinta de cochetarie si de a ne face aparitia cat mai interesanta se reflecta printr-un machiaj accentuat al acestei zone. Revine in forta machiajul ”nostalgic” al ochilor, cel care aminteste de anii 60: baza pleoapelor este conturata cu tus negru, finisat cu efect ”ochi de pisica”. O alta varianta este cea de colorare a pleoapelor in nuante puternice, inclusiv metalice, care atrag toata atentia asupra privirii noastre. Pentru un look inspirat din anii 80, foloseste nuante electrice cat mai puternice, inclusiv derivate din albastru sau verde.

     

    Un alt stil de machiaj al ochilor extrem de actual, din aceleasi motive, este ”smoky-eyes”. Il poti aplica in varianta clasica, cu nuante de negru, gri sau maroniu inchis, sau te poti juca cu variatii ale sale in oricare alta nuanta. De asemenea, foloseste cu incredere un iluminator de buna calitate, astfel incat privirea ta sa fie cat mai expresiva.

     

    In privinta celorlalte elemente din machiaj, acestea raman cat se poate de naturale. Fondul de ten este cat mai rezistent la transfer, la fel ca rujul: ele trebuie sa ramana impecabile sub masca si sa contribuie la un aspect ingrijit, atunci cand ne dam masca jos, acolo unde acest lucru este permis din punct de vedere epidemiologic. Acelasi lucru este valabil si pentru blush, pe care il vei utiliza doar atat cat sa iti sublinieze pometii, fara a incarca aspectul general al machiajului.

  • Articole similare